Pošlji povpraševanje

Potovanja nas osrečujejo bolj kot materialne dobrine

Nedavne raziskave o sreči so pokazale, da so potovanja nekaj, kar nas osreči bolj od materialnih stvari. Nameniti denar preživljanju prostega časa v okolju, kjer se sprostimo, zabavamo in se oddaljimo od vsakdanjih težav in ovir, na nas deluje blagodejno. Spoznavanje novih krajev in srečevanje ljudi na potovanjih, širi obzorja in vpliva na naše zadovoljstvo z življenjem. Ljudje, ki potujejo, so bolj odprti in manj konfliktni ob stikih z drugimi ljudmi, pari, ki veliko potujejo, se bolje razumejo in redkeje razidejo, popotniki tudi v času, ko niso na potovanju, svoje težave rešujejo lahkotneje in pravočasno, je še pokazala raziskava.

Potovanja za skupine

Potovanje po Sloveniji – domači kraji z drugega zornega kota

Slovenci se pogosto ne zavedamo, kakšen biser je naša dežela in šele pogovori s tujci, ki so Slovenijo obiskali, nam razkrijejo, kaj vse zamujamo, če se na potovanje kdaj ne podamo po domači deželi. Pokrajina pri nas resnično nudi raznoliko izbiro in čudovite izkušnje za vsakega popotnika. Alpski svet na severozahodu, Mediteran na jugozahodu, ravnica na severovzhodu in dinarsko-kraški svet na jugovhodu je mogoče združiti in obiskati v nekaj dneh. Na vsakem koraku se lahko srečamo z drugačno pokrajino, kulinariko, običaji in znamenitostmi.

Preverite tudi ponudbo apartmajev

Prav butičnost naše dežele nudi domačim in tujim turistom raznoliko izkušnjo tudi med potovanjem do želenih destinacij. Celotno pot ali del poti lahko prepotujemo peš, s kolesom, motorjem, avtomobilom, avtodomom, z vlakom ali avtobusom. Ker so razdalje relativno majhne, prevozna sredstva na potovanju kombiniramo in na tak način doživimo še več. Potovanja za skupine ali za posameznike, Slovenija ima vse.

Tradicionalni so postali različni slovenski festivali, tudi kulinarični, ki jih ljudje na potovanjih radi obiščejo. Prireditev, ki privabljajo obiskovalce, je vsako leto več in zares zamujamo veliko, če nekaj dni v letu, svojega prostega časa ne preživimo na domačih tleh.

Kaj pa potovanje z ladjo?

V svojo ponudbo vključujemo tudi potovanja z ladjo. Najpogostejša so križarjenja z prestižnimi ladjami, ki so pravzaprav potujoče mesto z vsemi aktivnostmi in storitvami, ki jih ponujajo turistični kraji. Le da se na potovanju z ladjo vsak dan znajdemo v drugem mestu, v drugi državi. Če se je nekdaj križarjenj držal sloves prestižnega in dragega potovanja, so dandanes nekajdnevna potovanja z ladjo postala cenovno dostopna in za vsak popotniški okus. Skupinska potovanja z ladjo so običajno cenovno še ugodnejša in prijetnejša.

Potovanje z ladjo ali letalom

Na potovanje z letalom

Potovati z letalom je v času, v katerem živimo, postalo zelo običajno in ga ne spremlja več pridih prestiža, kakor ga je nekaj desetletji prej. Tudi tu je ponudba izjemna in popotniki lahko z letalom odpotujejo na prav vsak skriti konec sveta. Takšna potovanja so postala cenovno ugodna in hitra, kar je za popotnike bistvenega pomena.

Je pa na potovanjih, kamor se odpravljamo z letalom, vseeno dobro poznati nekaj osnovnih postopkov, ki so del protokola na vseh svetovnih letališčih. To  zelo olajša potovanje in nam prihrani morebitne nevšečnosti.

Na letališče pridemo vsaj uro in pol do dve pred odhodom letala, da uredimo vse formalnosti glede leta. Nujen je osebni dokument in upoštevanje pravil letalskega prevoznika glede prtljage. Obstajajo splošna pravila glede tega, kaj sme potnik vzeti s seboj v letalo in česa ne. Prav tako vsak letalski prevoznik določa težo in mere prtljage, za katere doplačilo pri nakupu letalske karte ni potrebno. Pred vkrcanjem morate opraviti tudi varnostni pregled.

Na letalu bo za vas skrbelo osebje. Med letom so potnikom običajno na voljo časopisi, revije, različni napitki in hrana. Zaradi varnostnih razlogov med letom ni dovoljeno uporabljati elektronskih naprav – mobilnega telefona, osebnega računalnika,... Z vami na pot gredo lahko tudi hišni ljubljenčki, vendar se je potrebno pri letalskem prevozniku pozanimati, katere dokumente in cepljenja mora žival pridobiti, preden se sme vkrcati v letalo, prav tako je pomembno, kje in na kakšen način bo potovala z vami.

Kot letalski potnik imamo določene pravice, ki jih je dobro poznati. V primeru izgubljene in poškodovane prtljage, smo upravičeni do odškodnine. Odškodnina nam pripada tudi v primeru zamude ali odpovedi leta.