Pošlji povpraševanje

Kam se odpraviti na počitnice prihodnjo pomlad in poletje?

Res je, da je šele november, vendar o poletnih počitnicah nikoli ne moremo začeti razmišljati prehitro, sploh če imamo v planu bolj oddaljeno destinacijo. Če se že sedaj sprašujemo, katere kraje bomo obiskali prihodnjo pomlad in poletje, smo ujeli ravno pravi trenutek, ko imamo še dovolj časa, da svojo odločitev dobro premislimo in si izberemo počitnice ki jih ne bomo nikoli pozabili, hkrati pa lahko poskrbimo za vso potrebno organizacijo, v primeru, če se odločimo za potovanje v nekoliko bolj oddaljene kraje. Nudimo tudi možnost počitnic all inclusive, kjer boste lahko resnično uživali v brezdelju.

Počitnikujte na Hrvaškem

Počitnice na Hrvaškem

Veliko Slovencev se odloči za spomladansko in poletno počitnikovanje na Hrvaškem. Počitnice na Hrvaškem so lahko izjemno zanimive, saj nam država ponuja kilometre čudovite jadranske obale, počitnice pa lahko popestrimo tudi z obiskom katerega izmed nacionalnih parkov – eden izmed najbolj priljubljenih so Plitvice, nemalo ljudi pa se odloči tudi za obisk slapov Krke. Poleg kopanja in obiska nacionalnih parkov pa nikakor ne smemo zamuditi sprehoda po ulicah malih obmorskih mestec, saj ima prav vsako izmed njih svoj čar. Če svoje počitnice na Hrvaškem preživljamo precej južno, se nam splača obiskati tudi Dubrovnik – mesto zidov, ki je trenutno zelo znano tudi po tem, da so tam posneli del popularne serije Igra prestolov. Dubrovnik je pristaniško, zgodovinsko mesto in hkrati administrativno središče Dubrovniško-neretvanske županije, pa tudi eno od najvidnejših turističnih letovišč ob obali Jadranskega morja. Leta 1979 se je Dubrovnik znašel na seznamu UNESCOVE svetovne dediščine. Mesto ponuja številne turistične atrakcije, od sprehoda po obzidju, ki obkroža mestno jedro do vzpona na bližnji hrib Srdž, z vrha katerega se razprostira čudovit razgled na mesto in bližnje otoke. Odločimo se lahko tudi za izlet z ladjico, vsekakor pa ne smemo zamuditi kopanja v toplem jadranskem morju.

Tudi počitnice na Tenerifih ponujajo veliko zanimivega

Zelo priljubljena počitniška destinacija so tudi Tenerife. Počitnice na Tenerifih nam bodo za vedno ostale v spominu, saj otočje ponuja čudovito vegetacijo, lepe plaže in možnost, da se preizkusimo v številnih vodnih športih. Na Tenerifih si velja vsekakor ogledati vulkan Teide, ki je s skoraj 4000 metri nadmorske višine najvišja gora Španije in tretji najvišji vulkan na svetu. Vrh vulkana nam ponuja kar tri razgledne točke iz katerih se razprostira čudovit razgled na Tenerife ter sosednje Kanarske otoke. Če se na počitnice odpravimo z našimi najmlajšimi, se lahko na vulkan povzpnemo tudi z gondolo, da bo pot lažja. Svoje raziskovanje lahko nadaljujemo ob klifih imenovanih »Los Gigantes«, ki segajo med 500 do 800 metrov nad morjem. Obiščemo lahko tudi tako imenovano izgubljeno vas po imenu Masca, ki se lahko pohvali z osupljivo pokrajino. Seveda pa si lahko nekaj časa vzamemo tudi za raziskovanje čudovitih plaž, ki nam jih ponuja to otočje.

Počitnice na Tenerifih

Več o počitnicah na Tenerifih

Albanija je dežela za tiste nekoliko bolj avanturističnega diha

Tisti nekoliko bolj avanturističnega duha pa se radi odločijo za počitnice v Albaniji. Obalni deli Albanije so dokaj popularni, v notranjosti pa je Albanija vse prej kot turistična dežela, vendar to nikakor ne pomeni, da ni zanimiva in čudovita. Albanija je precej gorata država saj se kar 70% dežele nahaja nad 300 metri nadmorske višine. Najvišji vrh je Korab s svojimi 2764 metri nadmorske višine.  Med potovanjem po tej čudoviti deželi se je dobro ustaviti ob Skadrskem jezeru, ki velja za največje jezero na Balkanskem polotoku in se nahaja na meji med Albanijo in Črno goro. Večji del jezera pripada Črni gori, z večjim mestom Virpazar, približno tretjina površine jezera pa Albancem z mestom Skadar, po katerem je jezero dobilo tudi ime. Seveda pa si lahko ogledamo tudi glavno mesto Albanije – Tirano. Mesto je leta 1614 ustanovil Sulejman Pasha Bargjin. Od leta 1920 je prestolnica Albanije, s približno 620.000 prebivalci.