Pošlji povpraševanje

Počitnice so najlepši del leta


Poletje je čas za počitnice in potovanja v dežele, kjer še nismo bili, pa vendar globoko v sebi čutimo, da nas s tem kraj nekaj močno povezuje in bi se tja radi odpravili. Počitnice lahko načrtujemo mesece, tedne v naprej, ali pa se hipoma odločimo, kam želimo odpotovati. Vse je pravzaprav odvisno od nas, od prostega časa, ki smo ga namenili počitnicam in seveda finančnega vložka v počitnice.

Povprečen človek potrebuje 3-5 dni, da se lahko na počitnicah popolnoma izklopi od dogajanja, ki je običajno njegova rutina. Zato prvih nekaj dni počitnic zmedenost in utrujenost nista nenavaden pojav. Če smo na počitnice s seboj vzeli telefon in računalnik in kljub obilici prostega časa neprestano pogledujemo na zaslon telefona in preverjamo elektronsko pošto, si na počitnicah ne bomo mogli odpočiti. S seboj smo pripeljali vsakodnevne skrbi in obveznosti, ki nam bodo preprečevale nabiranje novih moči in regeneracijo telesa.

Počitnice

 

Počitnice z letalom

Na počitnice v bolj oddaljene kraje se lahko odpravimo letalom. Takšne počitnice že dolgo niso več rezervirane le za premožnejše, saj pri nakupu letalskih kart nekaj mesecev ali tednov vnaprej, res lahko potujemo po ugodnih cenah. Prav tako so zelo ugodne počitnice z letalom v zadnjem hipu, ko se polnijo zadnja prosta mesta na letalu. Tu v stroške potovanja z letalom prištejmo še prevoz do letališča ter strošek prtljage, saj s sabo na letalo lahko vzamemo le malo. Vsa ostala prtljaga se doplačuje. Ko odpravljate na počitnice z letalom, si lahko sočasno z letom, rezervirate tudi namestitev v hotelu, apartmaju, hostlu ali kampu. Kar ob prihodu na letališče vas bo pričakale ponudbe za najem avtomobila in ponudbe za različne oglede lokalnih znamenitosti. Nikar prehitro ne odhitite z letališča. Počitnice so se namreč pravkar pričele.

Oglejte si ponudbe počitnic z letalom


Vas mikajo počitnice na Sejšelih?

Sejšeli je pravzaprav 115 otokov v Indijskem oceanu, kjer ima morje vselej čudovitih 25 stopinj. Na Sejšelih nastajajo čudovite fotografije, saj dolge plaže pokriva bel pesek, voda pa je kristalno čista. Sejšeli imajo bujno tropsko rastje in zato so naravni parki na Sejšelih ena od stvari, ki jih na počitnicah ne smete zamuditi. Na Sejšelih so doma številne pisane živalske vrste, pravi raj za opazovalce ptic. Ljubitelji morskega sveta pa se seveda lahko potapljajo in ob tem spoznavajo pisan morski živalski svet, prekrasne koralne vrtove in ostanke ladijskih razbitin iz preteklosti.

Naravni park na otoku Praslin je svetovna naravna dediščina pod Unescovo zaščito in se ponaša z številnimi avtohtonimi rastlinskimi in živalskimi vrstami. Na otočku La Digue, pa je narodni park s prelepimi turkiznimi zalivčki in značilnimi kamnitimi skulpturami, vreden ogleda.

Najboljši čas za počitnice na Sejšelih je od marca do septembra, za potovanje pa ne potrebujete vizuma. Uradna jezika sta angleščina in francoščina.

Počitnice z letalom


Počitnice na Tenerifih

Tenerifi so največji in najgosteje poseljen španski otok in je eden izmed sedmih Kanarskih otokov. Prekrasne peščene plaže vsako leto privabijo štiri milijone turistov, turizem pa je tudi glavna dejavnost na tem otoku. Tenerifi so vulkanskega izvora, zato je na njih zelo pestra in raznolika narava. Od gozdov, eksotičnih rastlin, puščav, gora in vulkanov. Počitnice na Tenerifih bodo zagotovo aktivne, primerne tako za družine z majhnimi otroki, navdušene golfiste, kolesarje in deskarje. Ponudba nočnih klubov, restavracij in barov na otoku je res raznolika, otok pa se lahko pohvali s prijetno klimo in čudovitim morjem.

Oglejte si ponudbe počitnic na Tenerifih


Letos pa na počitnice na Sicilijo

Sicilija je največji otok v Mediteranu, je vulkanskega nastanka, kar pomeni, da rastje res dobro uspeva, domačini se ukvarjajo z vinogradništvom, saj trta se trta na Siciliji dobro počuti. Najlepši čas za obisk Sicilije je spomladi in jeseni, ko so temperature preko dneva tudi čez 20 stopinj. Poleti pa temperature lahko dosežejo tudi 40 stopinj. Med obveznimi ogledi k počitnicam na Siciljiji sodi vsekakor vzpon na vulkan Etna, obisk živahne tržnice v Palermu in ogled Doline templjev, enega največjih arheoloških najdišč v Evropi, ki je bilo najimenitnejše mesto Velike Grčije.