Moderne kuhinje vam v naših salonih prikažemo s 3D izrisom

Klasične in moderne kuhinje, ki jih najdete v naših salonih pohištva so narejene iz kvalitetnih materialov zaradi česar so zelo vzdržljive in imajo dolgo uporabno dobo. Zastopamo znamke Danküchen in Alples. Ker je v današnjem času kuhinjski prostor namenjen obedovanju in druženju, v njem preživimo veliko časa, zato je prav, da se v njem počutimo prijetno in sproščeno. V naših prodajno razstavnih salonih v Ljubljani in Kranju, si lahko ogledate razstavne eksponate in se tako prepričate o kvaliteti pohištva. Naši strokovnjaki vam bodo pomagali izbrati ustrezno pohištvo, za vaš prostor. V naših salonih vam brezplačno svetujemo in omogočamo brezplačni vpogled v 3D izris kuhinj. Za svetovanje in izmere na domu nas lahko pokličete in dogovorili se bomo za ustrezen termin. Nudimo klasične in moderne kuhinjske elemente narejene po meri. Moderne kuhinjske elemente vam izdelamo v vseh barvah, med najpogostejšimi barvami, ki ju kupci izberejo pa sta bela in magnolija. Bele kuhinje dajo prostoru pridih elegance. Pohištvo v barvi magnolije se največkrat uporabi za majhne prostore, saj jih optično poveča. Prav tako je belo pohištvo primerno za prostore, ki nimajo zadostne naravne ali umetne svetlobe. Čiščenje belih kuhinjskih elementov je preprosto, saj je bela barva neobčutljiva, vendar pa je potrebno biti pozoren kako je pohištvo lakirano in to upoštevati pri uporabi čistil za čiščenje.

Moderne kuhinje z dodatki

SALON KUHINJ PREVC

Moderne bele kuhinje v visokem sijaju ali mat izvedbi so preproste za čiščenje

Klasične in moderne bele, a tople kuhinjske površine so vsakodnevno izpostavljene raznim obremenitvam, zato zahtevajo primerno nego. Za ohranjanje vrednosti lakiranega kuhinjskega pohištva, je potrebno upoštevati določena navodila za nego. Vrata kuhinjskega pohištva, ki so oplemenitena ali folirana z umetnimi masami, čistimo s kombinacijo tople vode in čistila za umivanje posode, pri tem pa uporabljamo bombažno krpo. Vlago, ki ostane na površini pohištva je potrebno obrisati s suho krpo. V primeru trdovratnih madežev, jih je potrebno očistiti z namenskim čistilom. Uporaba sredstev za poliranje, abrazivna čistila ter razne trde gobice in krtače, ni priporočljiva. Prav tako odsvetujemo uporabo čistil, ki vsebujejo klorovodikove spojine, aceton, nitro razredčila in določena topila. Vsako sredstvo za čiščenje vedno preizkusite pred uporabo na notranji strani pohištva, ki ni vidna. Kuhinja visok sijaj se čisti popolnoma enako kot oplemeniteno ali folirano kuhinjsko pohištvo. Ročaji na kuhinjskem pohištvu se negujejo enako kot površina vrat bele kuhinje.

V moderne kuhinje vgrajujemo delovne plošče v različnih barvah in vzorcih

Delovne plošče modernih kuhinj lahko izbirate v temnih ali svetlih barvah. Obraba, ki je rezultat vsakodnevne uporabe, se bolj vidi na enobarvnih delovnih ploščah v temnih barvah kot na večbarvnih svetlejših površinah. Delovna plošča iz enega kosa je 100% odporna na vlago. Ko se delovna plošča, ki je sestavljena iz več delov vgrajuje v moderne kuhinjske elemente, se vsi spoji strokovno zatesnijo, kljub temu pa še vedno odsvetujemo postavljanje grelnikov vode, kavnih aparatov ali cvetličnih lončkov, kjer obstaja nevarnost uhajanja vode. V primeru razlitja tekočine, jo morate takoj obrisati. Na površino delovne plošče v moderni kuhinji oziroma spremembo barve površine plošče, lahko vpliva tudi vlaga oziroma para iz pomivalnega stroja, če ga odpirate takoj po končanem ciklusu. Zato priporočamo odpiranje stroja 30 minut po končanem ciklusu pranja.

Bele kuhinje

Razni dodatki pričarajo še bolj glamurozen izgled moderne kuhinje

Dodatki za kuhinjo, ki so nujni, so razni svetlobni elementi. Razsvetljavo je smiselno vključiti že v načrtovanje kuhinjskega prostora. Moderne kuhinjske prostore lahko opremimo s tremi vrstami osvetljave: opravilna, dekorativna in priročna. Opravilna osvetljava je razporejena tako, da moderna kuhinja postane učinkovit delovni prostor za vsakodnevna opravila kot je priprava obrokov. Svetila, ki so nameščena pod viseče omarice zagotavljajo delovno svetlobo, ki pravilno osvetljuje delovno ploščo. Dekorativna osvetljava doda kuhinjskemu prostoru globino in poskrbi za pravo vzdušje. Nameščena je lahko v podnožje omaric, nad kuhinjske elemente, pod pult ali v vitrine. Ima največji učinek na izgled klasične ali moderne kuhinje. V današnjem času se uporabljajo LED svetila, ki so zelo ekonomična, imajo pa zelo dolgo življenjsko dobo. Priročna osvetljava se uporablja v notranjosti kuhinjskih elementov, saj nam zelo olajša iskanje stvari.