Pošlji povpraševanje

Moderne kuhinje visokega sijaja

Moderne kuhinje Avbelj visokega ali mat sijaja so med bolj popularnimi kuhinjami današnjega časa ki jih odlikuje prefinjenost, eleganca in dober dizajn. Njihove kuhinje svoje mesto najdejo v različno velikih prostorih sodobnih ali starejših, klasičnih stanovanjih. Moderne kuhinje so si med seboj seveda zelo različne. Izbiramo lahko med različnimi materiali za omarice, različnimi barvami front, različnimi delovnimi površinami, različnimi mehanizmi odpiranja omarice ter seveda med široko ponudbo bele tehnike, ki je prav tako različnih oblik, baru in velikosti.

Moderna kuhinja visokega sijaja

 

Moderne svetle kuhinje in majhni prostori

Moderne kuhinje visokega sijaja so kot rečeno vedno bolj popularne. Če opremljamo majhno kuhinjo ali kuhinjo, ki nima veliko naravne svetlobe, priporočamo, da izberete svetle tone v kuhinji, če pa so fronte visokega sijaja, pa še toliko bolje. Seveda to ne pomeni, da mora biti celotna kuhinja v eni barvi. Za moderne kuhinje je namreč značilno da se v njej nahajajo ali različni odtenki, ali različni toni ali pa celo različni materiali. Moderna svetla kuhinja ima tako lahko poleg bele sijaj podobe tudi lesene dodatke v obliki bara ali pulta. Seveda se v takšnem primeru uporabi svetel odtenek lesa. V kolikor v kuhinji vsekakor želite tudi temnejše pohištvo razmislite ali bi svetlo kuhinjo morda kombinirali s temno belo tehniko.

Moderne kuhinje visokega sijaja so na račun gladkih površin zelo enostavne za vzdrževanje, kar olajša delo marsikateremu posamezniku, ki rad ustvarja v kuhinji. Kljub čistim linijam lahko moderne kuhinje ustvarijo pridih domačnosti in topline.

Majhna kuhinja visokega sijaja


Moderne kuhinje in veliki prostori

Vsakdo, ki rad kuha ali pripravlja jedi si želi veliko kuhinjo. Če imate srečo, da spadate med te, ki imajo v kuhinji dovolj prostora, vam spodaj prilagamo nekaj napotkov, kako urediti veliko moderno kuhinjo.

Kakšne oblike bo kuhinja, je predvsem odvisno od postavitve in velikosti prostora. Vam pa polagamo na srce, da se izogibajte dolgim kuhinjam, ki imajo vse elemente le na eni steni. Ker povprečen uporabnik kuhinje, ki na dnevni ravni kuha kosila, lahko v kuhinji mesečno prehodi kar precejšnje razdalje, je dobro da novi kuhinji pred nakupom načrtujete postavitev elementov, predvsem oddaljenost med koritom, štedilnikom in hladilnikom. Namreč te tri točke so med najbolj obiskanimi v kuhinji.

Za moderne kuhinje je dan danes značilno da so oblikovane v črki L ali U. V kolikor takšen tloris kuhinje nikakor ni mogoč, pa si pomagamo s kuhinjskim otokom, ki ima dodan t.i. »šank« ali po angleško »breakfast bar«, kjer lahko posedijo domači ali gostje.

Za razliko od manjših kuhinj, imate pri velikih kuhinjah in izbiri barve popolnoma proste roke. Odločite se lahko za klasičen popolnoma lesen videz kuhinje, za svetlo kuhinjo visokega sijaja ali mati izgleda ali za bolj živahne barve v kuhinji. Prav gotovo ste že videli kuhinje v intenzivnih modrih, zelenih ali celo rdečih barvah.

Oblikovalci modernih kuhinj seveda zagovarjajo kombinacijo lesa, svetlih ravnih površin v kuhinji ter detajle, ki so lahko črne ali pa žive barve. Stranke se velikokrat odločijo za enakomerne tone samega kuhinjskega pohištva. Takšnih kuhinjam kalček živahnosti po navadi vdihnemo z  nenavadno stensko zaščito, ki ji v angleščini rečemo »Backsplash«, z odprtimi policami iz lesa, s steklenimi vitrinami ali s pisano belo tehniko in podobnimi detajli.

Kako boste opremili kuhinjo je seveda malce odvisno tudi od tega kako ste opremili preostali del doma. V kolikor so vaše sobe in dnevna soba opremljene zelo moderno, pohištvo ima ravne čiste linije, barve le tega po so svetle, potem priporočamo, da se podobnega stila držite tudi v kuhinji.

Lepe moderne majhne in velike kuhinje


Izdelava kuhinj po naročilu

V kolikor prenavljate kuhinjo ali pa se selite v stanovanje brez nje, vam priporočamo da pokličete Mizarstvo Avbelj, ki nudi izdelavo kuhinje in ostalega pohištva po meri. Svetovali in pomagali vam bodo pri izbi tako materialov ter barv kot pri izdelavo načrta in optimalne postavitve kuhinje. Ker kuhinje izdelujejo od začetka do konca vam bodo seveda kuhinjo tudi montirali. Obiščite njihovo delavnico v Moravčah ali pa jih pokličite po telefonu. Nekatere projekte izdelave modernih kuhinj si seveda lahko ogledate tudi na njihovi spletni strani.

Mizarstvo Avbelj