Nedrseče ploščice za uporabo v zunanjih prostorih

Kakovostne nedrseče talne ploščiceNedrseče ploščice imajo posebno matirano ali profilirano zgornjo plast, ki preprečuje zdrse tudi takrat, ko so ploščice mokre. Njihovo protizdrsnost označujemo z oznakami R9 - R12. Kot zunanje nedrseče ploščice se odlično obnesejo tiste z višjo stopnjo protizdrsnosti (R11, R12). Največjo varnost zaradi protizdrsnosti in hkrati tudi največjo trdnost zagotavljajo nedrseče talne ploščice granitogres, ki zaradi svoje sestave in načina obdelave prenesejo tudi večje mehanske obremenitve. Najpogosteje se tovrstne zunanje ploščice, ki ne drsijo, uporabljajo za terase, balkone, zunanja stopnišča, dvorišča, zimske vrtove in druge prostore, kjer bi lahko zaradi mokrih tal prišlo do padca. Zunanje nedrseče ploščice ne smejo vpijati vode in umazanije, niti iz podlage niti preko zgornje površine. Odlično se obnesejo tudi v nekaterih notranjih prostorih, kot so kopalnice. Nedrseče ploščice za kopalnico so sicer izpostavljene manjšim obremenitvam kot zunanje nedrseče ploščice, še posebej, če gre za stenske ploščice. Kakovostne nedrseče ploščice zdržijo tudi obremenitev večjega števila ljudi in se lahko uporabljajo v javnih prostorih.

Zunanje nedrseče ploščice so od notranjih nedrsečih ploščic razlikujejo predvsem po tem, da so trpežnejše in prenesejo veliko večje obremenitve. Redno so namreč izpostavljene temperaturnim nihanjem, zmrzali, obrabi, madežem in morebitnim poškodbam. Prav zato je izrednega pomena, da izberete nedrseče ploščice ustrezne kakovosti. V podjetju Kersan vam nudimo nedrseče ploščice iz prvovrstne keramike, ki vam bodo odlično služile še vrsto let. Ponudba notranjih in zunanjih nedrsečih ploščic je zares bogata, tako glede na barve, vzorce kot tudi velikosti in oblike. Prepričani smo, da se bodo za vsakogar našle primerne nedrseče ploščice.

Nedrseče talne ploščice

Nedrseče talne ploščice se odlično obnesejo na šolskih hodnikih in stopniščih, v zdravstvenih domovih, ob bazenskih površinah in povsod drugod, kjer obstaja možnost padca. Zaradi drobnega profila na vrhnji podlagi so nedrseče talne ploščice nekoliko težje za čiščenje kot gladke, pa vendar to ne odtehta varnosti, ki jo nudijo. V podjetju Kersan vam nedrseče talne ploščice nudimo po izredno dostopnih cenah.