Popravilo manjših prask na avtomobilu - vse na enem mestu


Popravilo manjših prask na avtomobilu je mogoče opraviti kar doma, v kolikor škoda ni prevelika. Popravilo prask na avtu je potrebno, če smo imeli nesrečo med parkiranjem, če smo podrgnili ob drug avtomobil, praske pa so lahko tudi posledica namernega uničenja. V vsakem primeru vam v podjetju Glaso ponujamo več rešitev, s katerimi boste popravili nastalo škodo. Na voljo vam je več sredstev za odstranjevanje prask na avtomobilu (na karoseriji in lučeh) ter različna oprema (krpe, zaščitna očala, rokavice ipd.), ki vam bo pri popravilu prask na avtomobilu prišla prav.

popravilo prask na avtupraske na avtu popravilo


Kako se lotimo popravila prask na avtu?


Kadar se lotevamo popravila prask kar doma, je dobro upoštevati nekaj nasvetov.

  • Najprej ocenimo škodo. Natančno preglejmo površino in ugotovimo, ali gre res za škodo, ki zahteva popravilo prask na avtu. Večkrat se namreč zgodi, da je poškodba, ki je videti kot praska, pravzaprav zvita ali dvignjena pločevina, do katere je lahko prišlo pri udarcu ali treščenju v drug avtomobil. Lahko gre tudi za umazanijo, ki je videti kot praska in na srečo ne spada med popravila manjših prask na avtomobilu, saj jo je s primernimi sredstvi mogoče očistiti. Nato ocenimo globino praske. Popravilo manjših prask na avtomobilu, ki niso pregloboke, je enostavno, če je praska globlja, pa bo morda potreben obisk pri avtoličarju.
  • Pripravimo površino: avto dobro očistimo, saj bi lahko umazanija povzročila še več prask.
  • Pri popravilu prask na avtu najprej površino nežno popeskamo, in to zmeraj v smeri praske. Vmes splakujemo z vodo, kar nam omogoči boljšo vidnost prske in lastnega napredka. Ko smo končali, površino speremo in posušimo.
  • Nato nanesemo sredstvo za popravilo manjših prask na avtomobilu. Uporabimo lahko MEGUIAR'S G17616 SWIRLX za popravilo prask na avtu, MEGUIAR'S M105 ULTRA-CUT, MEGUIAR'S POLIRNO PASTO M67 za popravilo manjših prask na avtomobilu ali MEGUIAR'S POWER CUT GROBO POLITURO M91. Če niste prepričani, katero sredstvo uporabiti, se lahko obrnete na strokovnjake v podjetju Glaso, ki vam bodo svetovali za vaš primer.
  • Ko končamo z izbranim sredstvom za popravilo manjših prask na avtomobilu, površino še enkrat operemo.
  • Končamo z nanosom voska za zaščito in še enkrat operemo površino.

PREVERITE TUDI ČISTILO ZA USNJE


Ne dovolite, da vas zmotijo praske na avtu. Popravilo je lahko veliko bolj enostavno, kot mislite. Preverite celotno ponudbo na naši spletni strani: http://www.glaso.si/akcije?n=98