Čiščenje žarometov in obnova


Čiščenje žarometov je potrebno, ko se plastika nekoliko uniči in postane motna. Za lep izgled avtomobila je čiščenje žarometov prav tako pomembno kot čiščenje avtomobilskih sedežev, zunanjosti, čiščenje platišč in čiščenje pnevmatik, pomembno pa je tudi zaradi varnosti in večje vidnosti na cesti.


čiščenje avtomobilskih sedeževčiščenje žarometov


Kako se lotimo čiščenja žarometov?


Najprej žaromete pregledamo in ocenimo stanje. Če se na njih pojavljajo praske ali so zamegljenji, je obnova nujna. Če je stanje kritično, delo prepustimo profesionalcem, v kolikor pa škoda ni prevelika, se lahko čiščenja žarometov lotimo sami. V podjetju Glaso vam je na voljo veliko različnih čistil za čiščenje plastike in žarometov. Če niste prepričani, katerega izbrati, vam bomo pomagali.

KAKO OČISTITI AVTOMOBILSKE SEDEŽE?


Čiščenja žarometov se lotimo postopno. Najprej zaščitimo vse dele okoli žarometov. Nato s finim papirjem za vodno peskanje spoliramo površino žarometov. Če škoda ni prevelika, lahko uporabimo kar čistilo in polituro za plastiko MEGUIAR'S G12310 PLASTX. Čiščenje žarometov zaključimo s polirnim sredstvom, ki ga nanesemo s primerno krpo, in luči bodo kot nove.


Čiščenje avtomobilskih sedežev za osvežitev notranjosti


Redno čiščenje avtomobilskih sedežev je nujno za dolgotrajen in lep videz notranjosti avtomobila. V podjetju Glaso ponujamo širok izbor čistil za avtomobilske sedeže, ki učinkovito odstranijo vse madeže in preprečijo neprijeten vonj v notranjosti. Trdovratne madeže odstranimo na primer s čistilno peno za tekstilne preproge in blazine Meguiar's G9719 ali s čistilom za tkanine v spreju Meguiar's G9416. Če nas pestijo mastni madeži, se pri čiščenju avtomobilskih sedežev najprej poslužimo tople vode. Ko se maščoba nekoliko razgradi, nanesemo čistilno sredstvo, uporabimo krpo ali krtačo ter odstranimo madež, na koncu pa tkanino še enkrat obrišemo s čisto in vlažno krpo. Pri madežih od čokolade ali hrane najprej odstranimo trde delce, nato pa s čistilom in krtačo zdrgnemo površino. Pri čiščenju avtomobilskih sedežev, na katerih so ostanki bruhanja, najprej nanesemo čistilo, ki ga pustimo nekaj časa delovati, nato pa površino posesamo z vodnim sesalcem ter avto temeljito prezračimo. Notranjost bo spet sveža in kot nova. Preverite celotno ponudbo na naši spletni strani: http://www.glaso.si/