Lak za čolne nudi zaščito lesenim površinam pred vlago


Lak za čolne iz našega prodajnega programa služi kot dekoracija in zaščita lesa, ki je izpostavljen vlagi, UV sevanju in temperaturnim spremembam. Woka lak za čolne je primeren za notranjo in zunanjo uporabo. Z lakom za čolne lahko zaščitite palubo, vrata, stopnice, pohištvo, vse lesene površine na vašem čolnu. Lesena površina je po nanosu laka trdna in ima visok sijaj. Uporaba woca laka je preprosta. Pred uporabo laka za čolne je potrebno površino pobrusiti, da se odstranijo stari nanosi barv ali olj. Po brušenju se površina očisti s čistilom in krtačo. Pred nanosom laka mora biti površina popolnoma suha in čista. Lak je potrebno pred uporabo dobro premešati. Pri lakiranju priporočamo da si roke zaščitite z rokavicami. Lak se nanaša s čopičem v tankih slojih. Čas sušenja po prvem nanosu laka je minimalno 12 ur. Če se naredi drugi nanos laka, je potrebno površino obrusiti. Drugi nanos laka je popolnoma suh po enem tednu. Pri vsakem naslednjem nanosu laka, brušenje površine ni potrebno. Za nadaljno nego lesa priporočamo uporabo Woca specialnih izdelkov.

lak za čolne

VEČ O LAKU ZA ČOLNE PREBERITE TUKAJ!


Pri nas dobite polirne paste v treh različnih granulacijah


Polirna pasta za čoln se uporablja za odstranjevanje madežev in prask. Pri nas dobite polirne paste s tremi različnimi granulacijami. Prvi korak je poliranje čolnov z grobo polirno pasto, ki odstrani globoke praske. Pri drugem koraku uporabljamo srednjo polirno pasto, ki je namenjena sanaciji manjših prask, ki nastanejo po predhodni obdelavi. Pri zadnjem koraku pa se uporablja fina polirna pasta, ki odstrani najmanjše nepravilnosti, madeže in holograme. Polirne paste za čoln so namenjene ročni in strojni uporabi. Uporaba polirne paste je priporočena vsaj enkrat letno, da se čoln redno vzdržuje in neguje.

lak za nego čolna


Za nego in čiščenje čolnov se uporabljajo čistila, polirne paste, laki, voski


Za čiščenje čolnov se uporabljajo namenski šamponi, ki temeljito odstranijo vse vrste umazanije. Čiščenje čolna je predpogoj za uspešno poliranje s polirno pasto. Polirne paste so veliko bolj učinkovite, če je obdelovalna površina čista. Nega čolnov se po zaključenem čiščenju izvaja z voski, ki zaščitijo površino in ji dajo visok sijaj.