Zaščita podvozja avtomobila v domači garaži

Med opravili, ki jih lahko domači mojstri opravijo kar v lastni garaži, je do neke mere tudi zaščita podvozja avtomobila. Veliko seveda lahko storimo že s tem, da ne divjamo po neurejenih poteh, a tudi ob običajni vožnji je treba poskrbeti za ustrezno vzdrževanje - v poštev pride vsaj odstranjevanje rje, avto pa lahko opremimo s posebno zaščito proti poškodbam in obrabi podvozja. Prav toliko pozornosti pa si v tem oziru gotovo zasluži tudi notranjost avtomobila, kjer bo dobro čistilo za avtomobilske sedeže postavilo piko na i celovitemu vzdrževanju jeklenega konjička.

Zaščita podvozja avtomobila

zaščita podvozja avtomobilaV nekaterih primerih vsekakor velja, da je zaščita podvozja avtomobila opravilo, ki ga je bolje prepustiti mehanikom. A vseeno obstaja nekaj posegov, ki se jih lahko lotite kar sami doma. Za odstranjevanje rje avto ne potrebuje posebej specializiranih mehanikov, saj lahko veliko storite z ustreznim čistilom in rednim ter vztrajnim čiščenjem. Izbrati je treba pravi avtošampon, ki je namenjen vzdrževanju karoserije ali posebej podvozja. Seveda je dobro najprej oceniti obseg rjavenja in narediti načrt za odstranjevanje, a večinoma je možno z malo dela doseči veliko. Po odstranjevanju rje pa je pametno uporabiti kakšno sredstvo za zagotavljanje dolgotrajne zaščite.

Čistilo za avtomobilske sedeže in notranjost

čistilo za avtomobilske sedežeKo ustrezno zaščitimo podvozje avtomobila se pojavi vprašanje, kako očistiti avtomobilske sedeže. Odgovor nam ponuja kar ponudba čistil za avtomobilske sedeže, ki so na voljo v različnih izvedbah. Čiščenja notranjosti jeklenega konjička se lahko lotite na različne načine, če le uporabite pravi avtošampon in druge pripomočke. Kot velja za zaščito podvozja avtomobila, je tudi čiščenje notranjosti možno opraviti hitro in učinkovito kar doma. Namensko čistilo za avtomobilske sedeže bo poskrbelo za čudovito podobo potniške kabine, seveda pa očedite tudi druge kotičke notranjosti. Ko ugotovite, kako očistiti avtomobilske sedeže, se posvetite tlom, armaturni plošči, vratom in drugim predelom kabine. Pri skrivanju poškodb in popravkov vam lahko pomaga barva za plastiko ali kakšna posebna polirna pasta.