Toplotna črpalka za ogrevanje: cena, kakovost in učinkovitost


Toplotna črpalka za ogrevanje: cena bo odvisna od načina delovanja. Glede na naravni vir, razlikujemo tri vrste toplotnih črpalk: zrak-voda, zemlja-voda in voda-voda. Cena toplotne črpalke se sorazmerno povišuje s kakovostjo, močjo in učinkovitostjo naprave. Pametno izbrana toplotna črpalka za ogrevanje, cena investicije in rentabilnost izbire pa vam na dolgi rok zagotavljajo tudi do 70 % prihranka pri stroških ogrevanja. Za energetsko prenovo hiš s subvencijami skrbi tudi Eko sklad: toplotne črpalke so rešitev za novogradnje in za optimizacijo starih ogrevalnih sistemov.

ZAKAJ INVESTIRATI V TOPLOTNO ČRPALKO?


Kakšno vrsto ogrevanja prostorov in sanitarne vode izbrati?


Na izbiro načina ogrevanja pri gradnji hiše lahko vpliva tudi cena toplotne črpalke. Kadar so finančna sredstva omejena, odločitve niso vedno optimalne. Smiselno je razmisliti o vseh prednostih toplotne črpalke za ogrevanje. Cena investicije je strošek, vendar se tega zaveda tudi Eko sklad. Toplotne črpalke so tudi na seznamu naprav, za katere se da pridobiti nepovratna sredstva, da bo cena toplotne črpalke nižja.

toplotna črpalka za ogrevanje cena


Toplotna črpalka zrak-voda: poraba elektrike in učinki ogrevanja


Najbolj ugodna je cena toplotne črpalke zrak-voda. Hkrati velja v našem okolju za najprimernejšo, posledično je to tudi najbolj priljubljena toplotna črpalka za ogrevanje. Cena za napravo je okoli 5.000,00 €. Pridobite subvencijo, ki jih razpisuje Eko sklad, toplotna črpalka pa bo lahko vaša za manj denarja. Tudi z vidika okolja je optimalna izbira toplotna črpalka za ogrevanje! Cena, ki jo boste plačali danes, se vam povrne že v nekaj letih.

toplotna črpalka


Zakaj je najcenejša ravno toplotna črpalka zrak-voda? Poraba je minimalna, učinek optimalen


Dodano vrednost vašega doma predstavlja tudi toplotna črpalka za ogrevanje. Cena klasičnih energentov iz dneva v dan raste, posledično pa naraščajo tudi stroški za ogrevanje. Ker ne porablja kisika, vpliva na boljšo kakovost zraka, zato je primerna izbira tudi za astmatike in alergike. Cena toplotne črpalke zrak-voda je okoli 5.000,00 €, na voljo pa so tudi subvencije Eko sklada. Toplotna črpalka je rešitev, ki je ne boste obžalovali.