Toplotna črpalka za sanitarno vodo - ekonomična naprava

Toplotna črpalka za sanitarno vodo zrak voda prejema kar 70% energije iz okolja, za preostalih 30% pa je potrebna električna energija. Njen princip delovanja lahko opišemo kot »obratnega kot pri hladilniku« - hladilnik namreč toploto črpa iz notranjosti in jo oddaja v prostor, toplotna črpalka za sanitarno vodo v nasprotni smeri pridobiva toploto z ohlajanjem zraka, preko hladilnega tokokroga pa jo prenaša v grelnik. Večji del energije torej predstavlja obnovljiva energija, kar pomeni zares varčen način ogrevanja. Toplotna črpalka za sanitarno vodo zrak voda nam nudi udobje, zanesljivost in je prijazna do okolja. Ne zahteva posebnega vzdrževanja, zaradi katerega bi nastali dodatni finančni stroški in ne zavzame veliko prostora v hiši. Tudi pri delu vas ne bo motila, saj je njeno delovanje izjemno tiho in povsem nemoteče. Sonce je vir življenja, ogrevanje ssanitarno toplotno črpalkopa nam omogoča izkoristek vira brezplačne energije in tako zmanjšanje mesečnih stroškov porabe elektrike.

Izbira ustrezne naprave za 3 - 6 člansko gospodinjstvo

Nedvomno je pri izbiri toplotne črpalke zelo pomembno, da izberemo pravo. Pri tem je potrebno upoštevati COP (energetsko število, ki nam kaže izkoristek naprave glede na vloženo energijo. Odlična izbira za 3 - 6 članska gospodinjstva je toplotna črpalka za sanitarno vodo Vesttherm VT 313x ECO, ki jo je mogoče namestiti v kotlovnico ali kateri drugi prostor (ustrezata tudi hodnik in garaža). Optimalno nadomešča klasični grelnik na elektriko ali drugi vir, poleg tega pa potrebujemo le minimalno prostora za njeno vgradnjo. Kljub temu se moramo zavedati, da prostor prav tako ne sme biti premajhen, dobro pa je, če je v prostoru urejen dotok zraka. Montažatoplotne črpalke za sanitarno vodo je enostavna, naprava paomogoča prihranek velikega dela stroškov energije. Za svoje delovanje potrebuje približno 1/3 električne energije, ki je nujno potrebna za pogon kompresorja, preostanek energije pa je pridobljen iz brezplačnega vira energije - zraka. Gre za novejši model, ki vsebuje napredno tehnologijo in zelo kakovostne komponente.

ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalkomontaža toplotne črpalke za sanitarno vodo

Ugodno razmerje med stroški investicije in visoko učinkovitostjo

Toplotne črpalke za sanitarno vodo z enostavno montažo ponujajo še en razlog za tovrsten način segrevanja sanitarne vode. Dejansko so prihranki tolikšni, da se investicija v njen nakup izplača že v nekaj letih - življenjska doba sistema je dolga vsaj 20 let, ob minimalnem vzdrževanju. Stroške je v nekaterih primerih mogoče zmanjšati tudi do 75% ali celo več. Naprave nimajo le kakovostnih komponent, temveč so dovršene do potankosti. Odlična zasnova in natančna izdelava prispevata k daljši življenjski dobi, zunanjost pa je zasnovana tako, da nam je ni potrebno skrivati. Elegantna oblika omogoča, postavitev toplotne črpalke za sanitarno vodo v kateri koli prostor, ne da bi bila na tistem mestu kakor koli moteča.

Večja toplotna črpalka za sanitarno vodo pomeni večjo investicijo

Ko se sprašujemo, katero izmed ponudbe na tržišču izbrati, moramo upoštevati dimenzioniranje, saj gre za zelo pomembno fazo v načrtovanju sistema. Večji sistem ima nižje obratovalne stroške, kar pomeni, da manjši sistem prinaša nižje stroške kar se tiče vgradnje, ima pa višje stroške pri ogrevanju. Izbira primerne moči sistema je torej ključnega pomena za njegovo optimalno delovanje, prav tako pa je potrebno izbrati najbolj optimalno razmerje med vrednostjo investicije in stroški ogrevanja. Na spletni strani podjetja Atlas Trading si lahko prihranek izračunate s pomočjo hitrega izračuna. V naši ponudbi si lahko ogledate toplotne črpalke za sanitarno vodo, primerne za čisto vsa gospodinjstva, prav tako pa vam zagotavljamo najboljše razmerje med investicijo in delovanjem sistema. Nudimo vam možnost brezplačnega svetovanja, na podlagi katerega vam svetujemo najboljšo rešitev.