Toplotna črpalka zemlja voda izkorišča energijo zemlje

Toplotna črpalka zemlja voda nam ponuja energetsko najučinkovitejši način zagotavljanja primernega bivalnega okolja. Toplotna črpalka zemlja voda črpa toploto, shranjeno v zemlji. Poleti se sončna energija shrani v zemlji, zato jo lahko koristimo vse leto. Toplotna črpalka zemlja voda z zemeljskim kolektorjem jemlje toploto zemlji. Izkoristek toplotne črpalke je zelo visok, zato toplotna črpalka zemlja voda zagotavlja izredno učinkovito ogrevanje in hlajenje našega doma, obenem pa tudi segrevanje sanitarne vode. Ker je za energetske vrtine takšne toplotne črpalke potrebna skromna površina zemlje, jo lahko postavimo tudi na najmanjših parcelah.


Toplotna črpalka zemlja voda lahko energijo iz zemlje pridobiva s pomočjo dveh različnih sistemov:

  • s horizontalnimi zemeljskimi kolektorji in
  • vertikalnimi zemeljskimi sondami (geosondami), ki pridejo v poštev takrat, ko ostali viri niso primerni ali niso na voljo.

Poleg toplotne črpalke zemlja voda poznamo še toplotno črpalko voda voda in zrak voda. Prva pridobiva toploto iz vode oz. podtalnice, toplotna črpalka zrak voda pa iz zraka. Kateri vir bomo izbrali, je odvisno od njegove dostopnosti in gospodarnosti naložbe, potrebne, da ga sploh lahko uporabljamo.

Ogrevanje s toplotno črpalko zemlja voda

Toplotna črpalka - montaža in priklop toplotne črpalke

Vas zanima montaža toplotne črpalke? V podjetju Atlas trading d.o.o. vemo vse o toplotnih črpalkah. Ne samo, da nudimo vrhunske toplotne črpalke, med katerimi je tudi toplotna črpalka zemlja voda, ampak bomo poskrbeli tudi za vse podrobnosti skozi celoten proces investicije.Toplotna črpalka je običajno sestavljena iz notranje in zunanje enote. Zunanja in notranja enota se fiksno pritrdita na mesto, ki se ga določi na ogledu.

Montaža toplotne črpalke (vgradnja, inštalacija, priključitev na električno omrežje, zagon in šolanje uporabnika z nasveti za uporabo) je lahko opravljena samo s strani strokovnjaka za vgradnjo in montažo toplotnih črpalk.

Obiščite nas in se prepričajte, kako enostavna je lahko montaža toplotne črpalke.