Toplotna črpalka - cena investicije se vam bo kmalu povrnila

Toplotna črpalka sodi med najbolj ekonomične in ekološke načine ogrevanja. Omogoča nam ogrevanje doma in pripravo tople sanitarne vode, hkrati pa lahko toplotna črpalka dom tudi ohladi. Cena je pri nakupu toplotne črpalke vsekakor pomemben kriterij, ni pa edini. Na toplotno črpalko moramo namreč gledati kot na dolgoročno investicijo.

Toplotna črpalka je, kljub dejstvu, da je njena cena v primerjavi z drugimi načini ogrevanja višja, naložba v prihodnost. Investicija se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila. Ogrevalna naprava namreč za svoje delovanje potrebuje le 25 % električne energije, preostalih 75 % črpa iz okolja - zraka, vode in zemlje. Glede na toplotni vir ločimo različne tipe toplotnih črpalk, vsi pa imajo podobne lastnosti in bolj ali manj enake prednosti. Bistvena razlika je v njihovi ceni, ki vpliva tudi na to, v kolikšnem času se vam bo investicija povrnila.

Toplotna črpalka cenik

Cena toplotne črpalke odvisna predvsem od izvedbe in kakovosti opreme

Toplotna črpalka vam bo na dolgi rok prihranila izjemno veliko sredstev, namenjenih ogrevanju. Cena toplotne črpalke je odvisna predvsem od izvedbe in opreme ter kakovosti vgrajenih komponent. Če na primer želimo, da bi naša črpalka ogrevala le sanitarno vodo, bo cena investicije nižja.

Cena nakupa in stroškov namestitve toplotne črpalke za ogrevanje zrak-voda je lahko že od 5.000 evrov dalje, nekoliko izdatnejša pa je investicija v različico voda-voda. Pogosto cena toplotne črpalke srednje moči presega 15.000 evrov, za celoten sistem centralnega ogrevanja s toplotno črpalko pa lahko odštejete tudi 25.000 evrov. V veliko pomoč pri znižanju stroškov za toplotno črpalko je lahko subvencija za ogrevanje, ki jo ponuja Eko sklad.

TOPLOTNE ČRPALKE ZA SANITARNO VODO

Cena oziroma strošek toplotne črpalke odvisen tudi od Eko sklada

Ogrevanje s pomočjo toplotne črpalke velja za enega okolju najprijaznejših načinov ogrevanja, zato je tudi predmet subvencij, ki jih podeljuje Eko sklad. Ta prek finančnih spodbud subvencionira tako nakup kot tudi montažo toplotnih črpalk, zato je strošek lahko bistveno nižji.

Ugodne cene toplotnih črpalk pa vas čakajo tudi pri nas. Na naši spletni strani www.atlas-trading.si si lahko ogledate cenik, prav tako pa lahko preverite, kakšna je akcijska cena posamezne toplotne črpalke, ki vključuje dobavo, dostavo, osnovno montažo in osnovni zagon.