Poceni klime z montažo - kako izbrati najboljšo možnost?

Poceni klime ali kakovostne? Pred dilemo med poceni in kakovostno napravo se znajdejo mnogi kupci, ki načrtujejo montažo. Je morda možno oboje: nakup klime z montažo, ki je poceni, obenem pa je njeno delovanje učinkovito, čiščenje enostavno, življenjska doba pa dolga? Da bi bil nakup klime z montažo poceni, vendar ne na račun kakovosti, morate upoštevati nekaj napotkov ...

klima

Nakup klime naj bo premišljen

Kakovostna klima z montažo je investicija, ki se vam splača, saj vam omogoči poceni hlajenje/ogrevanje. Ko se odločate za nakup klime z montažo, sicer ni pametno, da vas zanima zgolj to, kako poceni je. Med drugim je zagotovo smiselno, da preverite tudi naslednje lastnosti posameznih naprav, preden se izvede montaža:

  • temperaturno območje delovanja in nazivna moč pri nižjih temperaturah zunanjega zraka,
  • energijski razred oziroma energetska učinkovitost/varčnost,
  • načini izpiha zraka,
  • zahtevnost montaže,
  • glasnost delovanja (tako pri nižjih kot višjih obratih),
  • kako zahtevno je vzdrževanje oziroma čiščenje klime,
  • kako dostopni in poceni so rezervni deli,
  • trajanje garancijske dobe in
  • možnost upravljanja na daljavo.

Montaža oziroma nakup poceni klime se lahko izkaže za slabo naložbo, če kasneje ugotovite, da njeno delovanje ne pokriva določenih za vas pomembnih funkcij. Tako ni smiselno, da se pri nakupu oziroma načrtovanju montaže osredotočate zgolj na poceni klime, ampak naj izbira najustreznejše naprave poteka z upoštevanjem različnih kriterijev.

klima

VEČ O IZBIRI POCENI KLIM TUKAJ!

So poceni klime lahko tudi kakovostne?

To, da pri nakupu ne bi smeli imeti v mislih zgolj poceni naprave, pa še ne pomeni, da ni mogoče priti do kakovostne, obenem pa poceni klime. Ko govorimo o poceni klimah, sicer ni pomembna zgolj cena ob nakupu. Tisto, kar se zdi na prvi pogled poceni, namreč ni nujno poceni tudi dolgoročno. Če po montaži ugotovite, da naprava porabi ogromno energije, verjetno ni smiselno govoriti o poceni klimi. Zares poceni klime so varčne in porabijo zelo malo energije. Za oznako »poceni klime« je pomembna tudi življenjska doba. Oznaka »poceni« je upravičena, če boste napravo brez večjih težav uporabljali vrsto let. Zagotovo pa je možen nakup poceni klime, ki je tudi kakovostna, oziroma je možno poiskati zelo ugodno razmerje med kakovostjo in ceno naprave.

Delovanje klime z rotacijskim kompresorjem z inverterjem

Med najučinkovitejše klimatske naprave sodijo tiste, ki imajo vgrajen dvostopenjski rotacijski kompresor z inverterjem, npr. naprave Gree U-Crown. Hansol in Lomo, ki vam jih ponujamo tudi v podjetju Atlas Trading. Delovanje klime je v tem primeru izjemno poceni oziroma varčno, saj se naprava nenehno prilagaja dejanskim pogojem, tako notranjim kot zunanjim. Ko je razlika med želeno in trenutno temperaturo zelo velika, bo kompresor deloval s polno močjo. Nato pa se bo postopno upočasnjeval, kar bo omogočilo natančno vzdrževanje temperature v prostoru. Kako poceni je delovanje klime s tehnologijo G10 Inverter, pokaže primerjava s klasičnimi sistemi, saj se porabi tudi do 50 % manj energije. Takšna klima je torej resnično poceni, ko upoštevate tudi dolgoročne stroške.

Vzdrževanje in čiščenje klime, montaža ter garancija

Za optimalno in poceni delovanje klime poskrbi tudi kakovostna montaža. Tako je montažo pametno prepustiti strokovnjakom. Tudi tu torej ni smiselno, da preprosto izberete najbolj poceni ponudnika. V podjetju Atlas Trading vam z veseljem pomagamo pri določitvi najprimernejšega prostora za montažo. Premišljeno načrtovana montaža poskrbi, da je delovanje klime še bolj poceni oziroma da je poraba energije zares optimizirana. K brezhibnemu delovanju pa pripomore tudi pravilno vzdrževanje in čiščenje klime. Pri nas poleg nasvetov glede montaže dobite tudi napotke za čiščenje klime. Redno vzdrževanje in čiščenje klime vam obenem zagotovita zelo dolgo, tudi do 5-letno garancijo. Z upoštevanjem vseh dejavnikov ugotovite, da so naše klime Gree resnično poceni in dobra izbira, če načrtujete montažo. Njihovo čiščenje je enostavno, visoko moč pa ohranijo tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Tako je tudi v hladnejših mesecih možno poceni ogrevanje prostorov.