Pošlji povpraševanje

Kaj moramo vedeti, preden se lotimo kupovanja opreme za kuhinjo?

Opremljanje kuhinje predstavlja svojevrsten izziv, saj moramo misliti na zares veliko število podrobnosti. Večina ljudi najprej pomisli na izgled kuhinje, ki je prav zares tudi zelo pomemben, vendar moramo imeti pri opremi kuhinje v mislih predvsem njeno funkcionalnost. Kuhinja mora namreč biti opremljena tako, da bo kuha v njej potekala tekoče in sproščeno.

Pozorni moramo biti na to, da je delovni trikotnik v kuhinji dobro oblikovan in da delo med pomivalnim koritom, kuhinjskim delom in hladilnikom poteka relativno tekoče. Kuhinjske postaje naj bodo med seboj ravno prav oddaljene, da je med njimi nekaj prostora, kamor lahko odložimo izdelke in pripomočke za kuhanje med samo kuho, vendar tudi dovolj skupaj, da nam je med ustvarjanjem v kuhinji vse na dosegu roke. Tudi pri nakupu kuhinjskih aparatov bodimo pozorni na to, da se odločimo za kvalitetne produkte, ki nam bodo zagotovili udobno kuho.

Druga stvar na katero je nujno pomisliti, je sama izraba prostora v kuhinji. Če je kuhinja dovolj velika se je smiselno določiti za kuhinjski otok, ki ponuja obilico delovne površne, prav tako pa v svoji notranjosti ponuja dovolj prostora za shranjevanje loncev in druge večje posode. Prav tako nam lahko pri izrabi prostora zelo pomaga t.i. izvlečna shramba. Gre pravzaprav za predale, ki jih pripeljemo iz omare in lahko tako hitro in enostavno odstopamo njihove vsebine. V poslovalnici, kjer bomo kuhinjo kupili, se lahko s strokovnjaki pogovorimo tudi o drugih dodatkih za kuhinjo, ki jih je smiselno namestiti.

Za kakšen izgled kuhinje naj se odločimo?

Seveda pa moramo nekaj pozornosti posvetiti tudi barvam in obliki kuhinje. Dan danes so zelo popularne ravne in ostre linije kuhinjskih elementov, ki prostor naredijo čistejši in na pogled večji. Če je prostor majhen, se je dobro odločiti za svetle barve, ki prostor optično povečajo, če pa je prostor kuhinje že sam po sebi dovolj velik se lahko igramo tudi s temnejšimi barvami. Zelo moderno je kombinirati več materialov med seboj. Zelo popularna je bela ali krem barva kuhinje kombinirana s svetlim lesom, za pult pa lahko uporabimo kamen, ki je odporen na udarce in bo tako trajal veliko dlje.

Kuhinje z aparati