Pošlji povpraševanje

Jesen je čas za nepozabna doživetja

Pisatelj Henry Miller je nekoč zapisal: »Destinacija ni nikoli prostor, temveč nov način videnja stvari.» Potovati pomeni spoznavati svet na drugačen način, videti dlje in kar je najpomembneje, razumeti. Potovanja človeka spremenijo, razširijo njegov zorni kot, da postane svetovljan. Če nam čas le dopušča, potujmo, kadar le moremo. Pisateljica Elizabeth Gilbrert, avtorica številih svetovnih knjižnih uspešnic, med njimi Jej, moli, ljubi, je napisala: »Potovanje je vredno vseh stroškov in odrekanj.«

Če je poletje za potovanja pogosto prevroče in predrago, je jesen s prijaznejšimi temperaturami in manj gneče, pravšnja za nabiranje potovalnih kilometrov.

Potovanja

Odpotujte last minute

Last minute potovanje pomeni, da ga rezervirate v zadnjem hipu. To je lahko od približno enega tedna pa prav do dneva pred odhodom. Ponudba last minute vključuje tako same letalske karte kot tudi celotne počitniške pakete. Last minute potovanje terja od popotnika določeno mero spontanosti in prilagodljivosti. Končna destinacija, družba, s katero bo potoval, trajanje potovanja in namestitev, so lahko še nekaj dni pred last minute potovanjem, čista neznanka. Če vam kot popotniku to ustreza in se na spremembe hitro prilagodite, lahko z last minute ponudbo potovanj obiščete svetovne turistične destinacije za najugodnejšo ceno. Prav v teh dneh je najugodnejše last minute potovanje, v Tunizijo, ko v hotelu s petimi zvezdicami preživite sedemdnevne all inclusive počitnice, skupaj s povratno letalsko karto Ljubljana – Tunizija, že za 450 €.

Kam lahko odpotujemo oktobra?

Kamorkoli po svetu. Lahko se odpravite na potovanje z avtobusom ali letalom, z vlakom, avtomobilom, motorjem ali celo – s kolesom. Če si želite potovanje začiniti tudi z zabavnimi dogodki, je prav za vas zasnovan program potovanja Zaključek poletja s poskočnimi muzikanti, ki traja ves konec tedna, s prijetno družbo pa potujete v poznopoletni Neum, v BiH. Še vedno so aktualna poletna potepanja po Hrvaški, potovanje v Istro, na Kvarner ali v Dalmacijo, lahko popestrite z gurmansko ponudbo lokalnih restavracij in si privoščite pravo kulinarično potovanje. Vsa družina bo vesela oktobrskega potovanja v zabaviščni park Gardaland. Največji zabaviščni park v Italiji je pravo doživetje za velike in male, jesenski čas pa pomeni manj turistov in manj čakanja na najbolj zabavne atrakcije v parku.

Oktobrska potovanja so rezervirana tudi za bolj eksotične destinacije. Kuba, Mehika, Sejšeli in Bahami – vse, kar ste si želeli ogledati, pa do danes še ni prišlo na vrsto. Letošnji oktober je čas za potovanje po vaši meri.

Dopustovanje

Ugodne cene letalskih vozovnic

Iz Ljubljane lahko v jesenskem času zelo ugodno letite v Sarajevo, Pariz in Frankfurt. Z zagrebškega letališča oktober ponuja najnižje cene letov v Dubaj, Bangkok in Šanghaj. Z Dunaja pa lahko cenovno ugodno z letalom potujemo v Limo, Cartageno ali Arubo. Omenjene akcije veljajo za potovanja v različnih terminih, od oktobra 2019 do marca 2020, vendar ne v božičnem in novoletnem času. V akcijsko ceno letalske karte je vključena le ročna prtljaga, za vse ostalo so potrebna doplačila. Čas krompirjevih počitnic je primeren za potovanja družin s šoloobveznimi otroki. Raziskava je pokazala, da vsaj 17 odstotkov staršev načrtuje jesenske (krompirjeve) počitnice že poleti, saj lahko otroci v tem času kakšen dan izostanejo od pouka, ter preživijo pravcate krompirjeve počitnice v tujini. Jeseni cene hotelov in restavracij drastično padejo, medtem ko mesta ne izgubijo svojih čarov. Edina sprememba je, da je manj gneče, ter mnogo ceneje.

Jesenska potovanja so odlična priložnost za obisk Anglije, saj je ta bolj mirna kot v poletnem času, ter nam omogoča obisk več turističnih znamenitosti in manj čakalnih vrst. Pokrajina Velike Britanije je čudovita, podeželje spremljajo zlati odtenki, ter ostale jesenske barve. Jeseni običajno ni večjih konic in lahko posledično pridobite nizkocenovne letalske karte.

Če je vaša denarnica nekoliko tanjša, potem ni primernejšega časa kot je jesen, da kupite poceni letalsko karto, ki je na voljo, ter skočite na letalo za Amsterdam. Prekrasno mesto je poleti pravo mravljišče turistov z vsega sveta, jesenske dni v Amsterdamu boste morda preživeli v vetrovki ali jopici, morda ne boste vozili kolesa v kratkih hlačah, vas pa bo marsikateri večer pobožal tudi topel veter.

Poiščite si letalske karte še danes!