Pošlji povpraševanje

Imate raje pisane mestne ulice ali vas osupne čudovita narava?

Spoznavanje različnih krajev skozi potovanja je čudovita izkušnja in hkrati čas za spoznavanje sebe. Že pred izbiro destinacije za naše potovanje, pa je dobro vedeti, kaj nas v življenju privlači, katere kraje bi si želeli ogledati in kako najprijetneje preživeti čas na potovanju. Nekomu so namreč ljubši obiski muzejev in ogledi znamenitosti, medtem ko drugi raje vandrajo po lokalnih tržnicah in se družijo z domačini. Če je nekomu pomembna prava svetloba, da bo fotografija, namenjena objavi na družabnih omrežjih popolna, spet drugi s svojega potovanja ne prinese prav nobene fotografije. Trenutkov ne shranjuje v podobe iz fotoaparata, temveč jih pristno doživlja, ko se pojavijo pred njim.

Potovanje last minute v Bratislavo

Nikoli ni prepozno postati popotnik

Če smo se celo življenje odpravljali le na nekaj dnevne morske počitnice v bližnje letoviške kraje, je morda tokrat dobra priložnost, da si privoščimo potovanje, kot si ga že dolgo želimo. Kogar je strah potovati v lastni režiji in ima rad občutek varnosti in zanesljivosti na potovanju, naj izbere potovanje s turistično agencijo, katerih ponudba je pestra in raznolika. Za destinacijo svojega popotovanje lahko izbere Evropo, evropske prestolnice so kraji, ki jih je vredno obiskati. Svoje potovanje združite z obiskom kakšnega posebnega dogodka. Ljubitelji opere lahko potovanje v slovaško prestolnico Bratislavo združijo z obiskom slovite opere Carmen, ali pa si pustno praznovanje ogledate in doživite v Benetkah, lahko pa obiščete pustni karneval in festival limon na Azurni obali.

Na potovanja po Evropi se opravite z avtobusom, saj imajo prav potovanja z avtobusi veliko praktičnih prednosti. Vožnjo po krajih, kjer še niste bili, prepustite profesionalnim voznikom, sami pa si med potjo odpočijete in zadremajte. Potovanje z avtobusom je tudi odlična priložnost, da potujete v družbi drugih popotnikov, ki z veseljem delijo svoje popotne izkušnje in vam skozi pogovor morda dajo idejo za naslednje potovanje z avtobusom, ki si ga boste želeli izpeljati.

Kam za novo leto?

Predbožični in prednovoletni čas sta naravnost idealna za potovanja. Potovanje za novo leto je tudi čudovito darilo. Središča mest v tem času dobijo živahne in okrašene trge, kjer se ogromno dogaja in lahko občutite pristno praznično vzdušje. Na potovanje se odpravite v praznični Gradec, Linz, Salzburg ali na Dunaj. Če pa si želite potovanja prav na novo leto, vas vabijo silvestrovanja v Albaniji, praznično razpoloženi Beograd, mondeni Dubrovnik ali pa se odločite za skok v tople kraje in si za potovanje za novo leto privoščite Sejšele. Cene so resnično ugodne, če se za potovanje odločite do sredine oktobra, takrat vam potovalne agencije nudijo še dodaten popust za zgodnjo rezervacijo.

Potovati z last minute ponudbo

Last minute ponudba turističnih agencij pomeni zapolnitev zadnjih prostih mest za določeno potovanje tik pred odhodom nanj. Če vas odlikuje spontanost in prilagodljivost, je last minute ponudba potovanj nalašč za vas. Cene omenjenih ponudb so običajno več kot ugodne. Popotnik dobi enkratno priložnost poceni obiskati celo daljne in eksotične kraje. Kdo si ne želi obiskati Rima, Firenc, Benetk ali Pariza? Pa ne le evropska mesta, z last minute ponudbo potovanj se lahko odpravite tudi na Kubo, v Mehiko, na Florido ali na Bahame. Takšen način potovanj od vas terja le nekaj spretnosti pri pregledovanju ponudb in sledenje objav last minute ponudb potovalnih agencij. Včasih se last minute ponudba potovanj skriva tudi pod imenom zadnji trenutek, zadnji hip ali zadnja minutka.

Potovanje v Benetke

Če želimo ujeti res dobro ponudbo last minute potovanj, moramo biti pripravljeni na različna odhodna letališča; ne le Brnik ali bližnji Gradec, ampak tudi Dunaj, Linz, Salzburg, Trst, Innsbruck ali München; nekateri pa se za ugodno ceno odpeljejo tudi v bolj oddaljeni Frankfurt, Berlin ali Zürich. Dobro je, da razmišljamo o različnih destinacijah potovanja; bolj kot nam je vseeno, kam gremo, večja je izbira last minute potovanj. Čas odhoda in trajanje potovanja naj bosta čim bolj fleksibilna, ne načrtujmo odhoda samo na nek določen datum, razmišljajmo tako o 7-ih kot o 14-ih nočitvah na destinaciji. Tudi pri kakovosti namestitev ne smemo biti strogi in zahtevni, pač pa prilagodljivi.

Preberite več o potovanju za novo leto