Avtomobili na plin: kako poteka predelava in koliko vas bo stala?

Avtomobili na plin so, če je seveda predelava izvedena strokovno, varnejši od avtomobilov, ki kot gorivo uporabljajo bencin. Strahovi, ki so še vedno pogosto prisotni, so tako povsem odveč, kar med drugim potrjujejo testiranja, ki so jih izvedli pri mednarodnem avtomobilističnem združenju ADAC, in naši lastni testi, ki so bili opravljeni v sklopu Raziskovalne skupine Plineks. Na naši spletni strani najdete dostop do rezultatov obeh testiranj. Z našo pomočjo je možna hitra, varna in strokovna vgradnja avtoplina v Celju, Mariboru in drugih mestih ter krajih po Sloveniji.

predelava avtomobila na najboljši avtoplin sistem


Predelava avtomobila na plin - najpomembnejše informacije

Večinoma se predelava avtomobila izvaja pri tistih vozilih, ki delujejo na bencinski motor oziroma ki kot gorivo uporabljajo neosvinčeni bencin. Postopek bi bil namreč pri dizelskih motorjih precej bolj zapleten. Pri vozilih z bencinskim motorjem predelava avtomobila na plin zajema več faz. Potrebna je vgradnja dodatnega rezervoarja, izdelanega iz jekla, ki je opremljen z večnamenskim ventilom. Rezervoar se montira v del prtljažnega prostora (če se odločimo za valjasto/cilindrično izvedbo) ali pa v prostor, kjer je sicer rezervna pnevmatika (toroidna izvedba rezervoarja). Drugi elementi, ki se namestijo pri predelavi avtomobila na plin, so še: polnilni ventil (običajno na zadnji odbijač oziroma na njegov spodnji del); dovodne cevi za povezavo rezervoarja z motornim prostorom, kjer je uparjalnik; filtri; stikalo in računalnik, ki skrbi, da je dovajanje plina optimalno. Tudi po zaključenem delu imate še vedno možnost izbiranja med obema vrstama goriva, torej med bencinom ali vožnjo avtomobila na plin. Na koncu boste dobili posebno servisno knjižico, v kateri bodo natančna navodila, seveda pa se lahko kadar koli obrnete na nas za dodatne informacije.


Kateri je najboljši avtoplin sistem?

Menimo, da je za slovenski vozni park v večini primerov najboljši avtoplin sistem večtočkovni (plin se v motor vbrizgava na vsakem valju posebej). Gre za najnovejšo tehnologijo za avtomobile na plin, ki zagotavlja, da med vožnjo ne občutimo bistvenih razlik v primerjavi z uporabo bencina. Pri Plineksu uporabljamo najnovejšo različico tega sistema najboljših proizvajalcev na svetu, med njimi tudi našega lastnega - Plineks Pro. Na podlagi specifičnih karakteristik vašega avtomobila vam bomo ponudili nasvet glede optimalne možnosti za vas.

avtomobili na plin - izkušnje


Strokovna vgradnja avtoplina - Celje in druga slovenska mesta

Naše pooblaščene servise boste našli v različnih krajih in mestih po Sloveniji - v Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu, na Ptuju, Vrhniki, v Kopru, Mislinji itn. Seznam vseh servisnih točk poiščite na naši spletni strani, kjer si je mogoče s pomočjo zemljevida ogledati natančno lokacijo. Ne glede na to, za katero servisno točko se odločite, vas čaka vrhunska storitev, ki jo bo opravila usposobljena oseba, za katero je uspešno opravljeno izobraževanje.

PO VGRADNJI AVTOPLINA POIŠČITE AVTOPLINSKO ČRPLAKO V CELJU


Kolikšni so prihranki, ki jih prinese predelava na plin - izkušnje voznikov

Cene naših storitev so zelo konkurenčne, verjetno še pomembnejši pa je podatek, koliko boste prihranili na dolgi rok, po tem ko se uspešno izvede predelava na plin. Izkušnje voznikov s predelavo na plin in rezultati testiranj kažejo, da se stroški znižajo tudi do 50 odstotkov. Seveda pa je vsaka situacija nekoliko specifična. Če vas izkušnje drugih ne prepričajo povsem, si lahko pomagate z informativnim izračunom na naši spletni strani. Ta upošteva tako povprečne cene plina, dizla in bencina v Sloveniji kot število kilometrov, ki jih običajno prevozite v letu dni, in povprečno porabo vašega vozila. Z upoštevanjem vseh naštetih postavk boste dobili boljšo predstavo glede tega, koliko lahko dolgoročno prihranite, če se odločite za predelavo avtomobila na plin, in kako hitro se vam bo investicija v celoti povrnila. Vsekakor pa v vseh primerih velja, da so avtomobili na plin v primerjavi z bencinskimi in dizelskimi varčnejša alternativa, ki je obenem precej bolj ekološka. Avtomobili na plin namreč povzročajo mnogo manj izpustov, zato pomenijo pomembno razbremenitev za okolje.