Utekočinjen naftni plin je cenovno najugodnejše pogonsko gorivo

Plin, ki se uporablja kot pogonsko gorivo ima oznako LPG kar je mednarodna okrajšava za liquefied petroleum gas ali utekočinjeni naftni plin. Je zmes propana in butana. Je zelo ekološko gorivo, ki je trenutno cenovno najugodnejše. Cena plina LPG je pri nas od cen drugih pogonskih goriv, nižja skoraj za polovico. Se pa cena pogonskih goriv na svetovnih trgih vsakodnevno spreminja. Cene pogonskih goriv so trenutno v rahlem porastu. Vožnja na plin je zelo ekonomična in ekološka, saj pri nižjih emisijah vaš avtomobil porabi do 50% manj goriva. Cenovno prihranite tudi pri servisih oziroma vzdrževanju avtomobila, saj LPG (utekočinjen naftni)plin podaljšuje življenjsko dobo motorja. To je tudi odgovor na vprašanje kako zmanjšati porabo goriva.

Cena plina in kako zmanjšati porabo goriva
Predelava avtomobila na utekočinjen naftni plin omogoča kombinirano uporabo obeh pogonskih goriv

Kako se dejansko zmanjša poraba goriva? Pri vožnji s predelanim avtomobilom na plin se dopolnjujeta obe vrsti goriv. Tako, da je poraba plina zelo nizka. Z majhnim rezervoarjem za utekočinjen naftni plin je na daljših relacijah s povprečno porabo, možno prevoziti več kot 450 km. Zaradi optimalnega delovanja bencinske črpalke priporočamo vžig motorja na bencin, pri nadaljni vožnji pa je preklop na utekočinjen naftni plin samodejen. Tako, da se izmenično uporabljata obe vrsti pogonskih goriv. Ko ugasnemo motor, se varnostni plinski ventil samodejno zapre, tako je motor spet pripravljen na vžig z bencinskim gorivom. Avtomobila ni potrebno ustavljati za preklop med plinom in bencinskim ali dizelskim gorivom. Seveda pa mora biti predelava na plin ustrezno opravljena. Zgornje rezultate lahko dosežete le če se odločite za izkušeno predelavo na plin.

Uporaba utekočinjenega naftnega plina koristi motorju saj podaljšuje njegovo življenjsko dobo

Predelava na plin je po naših izkušnjah zelo dobra naložba v vaš avto. Prihranek pri porabi goriva je zelo velik, pri bencinskih motorjih je to do 50%, pri dizelskih pa do 20%. Naše stranke imajo s predelavo avtomobila na plin zelo dobre izkušnje, tako da krog novih uporabnikov hitro narašča. Uporaba plina koristi motorju saj podaljšuje njegovo življenjsko dobo. Delovanje motorja je mirnejše in tišje, obraba motornih delov se zmanjša, motorno olje je dlje uporabno, življenjska doba katalizatorja pa se podvoji. Predelava avtomobila je cenovno ugodna, investicija se povrne v zelo kratkem času.

PLINSKE ČRPALKE

Vožnja na plin glede na cene pogonskih goriv