Poraba goriva in cene pogonskih goriv - kako se izračuna poraba goriva in kako zmanjašti porabo goriva?

Poraba goriva oziroma kako zmanjšati porabo goriva je nekaj, s čimer se ukvarjajo številni vozniki. Tudi vi redno primerjate cene pogonskih goriv in vas skrbi previsoka poraba goriva? Avto je danes skorajda obvezen »pripomoček«, kar pa ne pomeni, da ni možno zmanjšanje porabe goriva oziroma, natančneje, zmanjšanje stroškov vožnje. Verjetno vas najbrž bolj kot sama poraba goriva za avto zanima prihranek. Tu pa so odločilne cene pogonskih goriv.

Kakšna bo poraba goriva, če izberete avtoplin? Kako se izračuna poraba goriva?

Poraba goriva - cene pogonskih goriv - kako se izračuna poraba gorivaSe sprašujete, kako se izračuna poraba goriva? Vas zanima kako zmanjšati porabo goriva? Načeloma je vse, kar morate storiti, če vas zanima, kako se izračuna poraba goriva, to, da delite porabljeno gorivo s številom prevoženih kilometrov. Vendar pa morate vedeti, da to, kako se izračuna poraba goriva oziroma kakšna je poraba goriva, ni dovolj, če ne upoštevate, kakšne so cene pogonskih goriv. Poraba goriva je denimo pri vozilih na avtoplin zelo podobna kot pri bencinskem pogonu, vendar pa je zaradi občutno nižje cene pogonskih goriv dolgoročni prihranek ogromen. Bolj kot samo zmanjšanje porabe goriva bi vas torej moralo zanimati, kako znižati stroške vožnje. Tu pa seveda nastopi vprašanje cene pogonskih goriv - katera vrsta goriva se vam najbolj splača oziroma v katerem primeru so cene pogonskih goriv najnižje?

Cene pogonskih goriv - primerjalna analiza

Čeprav poraba goriva pri avtu na plin ne bo manjša kot denimo pri bencinskem pogonu, pa je cena pogonskih goriv bistveno nižja. Že hiter izračun, ki upošteva porabo goriva in cene pogonskih goriv, tako pokaže, da je avtoplin ena najcenejših opcij ta hip. Ob podobni porabi goriva kot pri avtu na bencinski pogon se lahko strošek oz. cena vožnje prepolovi! Če upoštevate cene pogonskih goriv, tako zelo hitro ugotovite, da se vam predelava vozila na avtoplin splača! Pri Plineksu vam pomagamo do izjemnih dolgoročnih prihrankov - in sicer tako, da poskrbimo za profesionalno predelavo na plin, ki zagotovi nižje cene pogonskih goriv ter varno in okolju prijazno vožnjo.

Poraba goriva avto - kako zmanjšati cena pogonskih goriv

PRIHRANITE S PREDELAVO VAŠEGA VOZILA NA AVTOPLIN!