Poraba goriva – avtoplin je izjemno ekonomičen

Poraba goriva je pomemben dejavnik pri nakupu novega osebnega vozila, saj vpliva na to, kolikšen bo vaš mesečni strošek polnjenja goriva zato je pomembno, da izberete avto z malo porabe, seveda pa morate pri tem izbrati tudi ekonomično gorivo. Če je včasih veljalo, da je diesel veliko cenejši od bencina in tako najcenejše gorivo, je v zadnjem času primat najbolj ekonomičnega goriva prevzel avtoplin. Avtoplin je utekočinjen naftni plin, zmes propana in butana, ki se vse bolj uveljavlja tako v svetu, kjer ga uporablja že več kot 9 milijonov avtomobilov kot tudi v Sloveniji. Vozila na avtoplinski pogon so prijazna do okolja, varnejša in imajo boljšo vozno dinamo ter daljšo življenjsko dobo. Poraba goriva pri avtu je s plinom veliko manjša, tako da bodo vaši mesečni stroški manjši. Na naši spletni strani nudimo podatke kako se izračuna poraba goriva, da boste lahko primerjali sedanje gorivo z avtoplinom, obenem pa vam nudimo nasvete o tem kako zmanjšati porabo goriva.

kako se izračuna poraba goriva

Poraba goriva – zmanjšajte mesečni strošek s predelavo na avtoplin

Poraba goriva je pogosta tema med ljubitelji jeklenih konjičkov, obenem pa nujna stvar, ki jo morate vedeti, v kolikor se odločate za nakup novega osebnega vozila ali pa se odločate za predelavo na plin. V našem certificiranem avtoservisu vam nudimo prezentacijo predelave vašega vozila na plin, s pomočjo katerega bo vaša povprečna poraba goriva manjša, obenem pa zagotavljamo servis in vgradnjo avtoplinskih sistemov različnih priznanih svetovnih proizvajalcev ter lasten avtoplinski sistem Plineks Pro. Prepričani smo, da vas bodo naši avtoplinski sistemi navdušili in boste s predelavo osebnega vozila na plin izjemno zadovoljni, saj bo poraba goriva veliko manjša. Avtoplin je okolju prijazen, ker gre za čisto izgorevanje in ne onesnažuje okolja, obenem pa blagodejno vpliva na motor vozila, saj zagotavlja manjšo obvrabo mehanskih delov, podaljša življenjsko dobo motornemu olju in izpušnemu plinu ter umiri tek motorja.

Poraba goriva ter skrb za okolje

Poraba goriva ni edina prednost predelave vozil na avtoplin, ampak je izjemno pomemben vidik tudi ekologija. Živimo v času, ko je skrb za okolje izjemno pomembna, zato je nujno, da se tega začnemo zavedati tudi kot posamezniki. Bencin in diesel sta gorivi, ki onesnažujeta okolje, posledica katerega so spreminjanje vremenskih razmer, zato je avtoplin izjemno ugodna rešitev v primerjavi z ostalimi gorivi. Uporaba avtoplina znižuje emisije škodljivih plinov v okolju, v svetu pa je avtoplin že priznan kot zeleno gorivo. Ni zanemarljivo je tudi dejstvo, da je v prihodnosti napovedan ekološki davek, kar pomeni, da boste plačevalib davek glede na to, katero gorivo boste uporabljali in avtoplin pade v razred manjših onesaževalcev, s tem pa bodo tudi pristojbine manjše. Manjša poraba goriva in blagodejen vpliv na okolje sta glavna razloga za predelavo na avtoplin in prepričani smo, da boste s predelavo izjemno zadovoljni in se boste pridružili strankam, ki imajo o avtoplinu zgolj lepe besede.

povprečna poraba goriva za avto

Poraba goriva pri avtu na plin je manjša od ostalih goriv

Ekonomičnost je glavni razlog za predelavo avtomobila na plin saj je poraba goriva pri avtu na plin veliko manjša kot pri ostalih gorivih, obenem pa je izredno ugodna tudi cena avtoplina, saj se privačruje skoraj 50% denarja v primerjavi z bencinom. Povprečna poraba goriva se bo zmanjšala, kar lahko preverite tudi na naši spletni strani, kjer imate navodila kako se izračuna poraba goriva, da boste lahko vaše stroške predvideli že pred predelavo. Manjša poraba goriva pri avtu ni edina prednost avtoplina, saj takšno vozilo lažje prodamo, avtoplinski sistem namreč vozilu dvigne ceno v primerjavi z bencinskim vozilom. Za vse predelave vozil zagotavljamo garancijsko dobo 8 let brez omejitve kilometrov, obenem pa v času predelave zagotovimo našim strankam brezplačno nadomestno vozilo.

finančna naložba za zmanjšanje povprečne porabe goriva