Poraba goriva v avtu: zmanjšajte povprečno porabo goriva s predelavo na avtoplin

Poraba goriva in neprestano razmišljanje o tem, kako jo zmanjšati, je vsakdanja skrb slehernega voznika avta. Cene naftnih derivatov vztrajno rastejo in povprečna poraba goriva je vsak mesec malo dražja. Mogoče se nekaj centov na mesec ne pozna veliko, vendar pa dolgoročno to pomeni velik strošek. Avto ni več luksuz, postal je obvezen. Življenja brez njega si več ne moremo predstavljati, saj se ogromno ljudi vsakodnevno vozi kilometre daleč v službo in nazaj. Vsakodnevna vožnja na dolge razdalje lahko malo zmanjša porabo goriva, vendar je gorivo vseeno velik strošek. Kako torej zmanjšati porabo goriva avta? Manjša poraba goriva pomeni manjše stroške, manjši stroški pa večji prihranek. Odlična novica za vse tiste, ki si želite, da bi vaša poraba goriva postala čim nižja, je, da je sedaj to mogoče. Predstavljamo vam sistem predelave avtomobila na avtoplin, ki predstavlja odlično rešitev tako s stroškovnega kot tudi ekološkega vidika.

povprečna poraba goriva


Avto s pogonom na avtoplin

Zaradi svoje ekonomičnosti postajajo avti in ostala vozila na avtoplin izredno priljubljena in uveljavljena pogonska tehnologija. V zadnjem času je opaziti porast avtomobilov, ki so predelani na avtoplin, saj se avtoplin počasi uveljavlja kot najbolj pomembna in predvsem najbolj razširjena alternativa klasičnim gorivom. Veliko je prednosti vozil na avtoplin, ena od njih pa je zagotovo manjša poraba goriva in zato manjši stroški. Avto, ki ga poganja avtoplin, je tudi okolju bolj prijazen. V podjetju Plineks d. o. o. oziroma na našem certificiranem servisu vam lahko predstavimo prezentacijo, servis in vgradnjo avtoplinskih sistemov različnih uveljavljenih proizvajalcev z garancijo. Ponujamo pa vam tudi lasten plinski sistem. Za vgrajen sistem vam izdamo tudi vso potrebno dokumentacijo.


Koliko stane predelava avta na avtoplin?

Kakor pri vsaki odločitvi, je tudi odločitev za predelavo na avtoplin velikokrat pogojena s ceno investicije. Ne glede na to, kakšna je cena predelave, pa vam zagotavljamo, da bo vaša poraba občutno manjša. V lastni mreži servisnih točk Plineks vgrajujemo in servisiramo tako lasten avtoplinski sistem Plineks kot tudi ostale avroplinske sisteme različnih proizvajalcev, kot so Landi Renzo, Zavoli, Emer, Omvl, Tartarini, Prince, E-Gas, Romano, KME, BRC, Mimgas, Stargas, Ac, AGC itd. Pred samo predelavo vozila opravimo temeljit pregled in svetujemo, kateri sistem bi bil najboljši za vaš avto. Poraba goriva avta bo s sistemom Plineks in ostalimi avtoplinskimi sistemi veliko manjša, kot če bi ostali pri klasičnem gorivu. V povprečju stane predelava avtomobila srednjega razreda na avtoplin od 720 do 1900 €. Cena je odvisna od kakovosti sistema, ki ga želite. V vsakem primeru gre za smotrno odločitev, saj se vam investicija povrne v manj kot enem letu. Vse to je tudi odgovor na vprašanje kako zmanjšati porabo goriva.

manjša poraba goriva pri avtu


Kako poteka predelava vozila na plin?

Predelava avta na plin je preprosta in ne zahteva nobene mehanske predelave na motorju. Pomembno pri tem je, da delo zaupate strokovnjakom, ki se na svoje delo spoznajo. To pomeni, da lahko predelavo vozila na plin naredi le pooblaščena oseba, ki bo tudi preverila delovanje in izdala certifikat o ustreznosti. Med najbolj pogosto predelana vozila spadajo vozila z bencinskim motorjem, predelava je pri njih tudi najbolj enostavna. Med manj pogoste in bolj kompleksne spadajo predelave na dizelskih motorjih. Če želite tudi vi, da se vaša poraba goriva zmanjša, razmislite o predelavi vozila.

POGOSTA VPRAŠANJA O MOŽOSTIH ZA MANJŠO PORABO GORIVA


Ekonomična in ekološka odločitev

Če ste se odločili zmanjšati povprečno porabo goriva tako, da predelate avtomobil na plin, potem ste se odločili pametno. Prav prihranek pri gorivu je za večino strank najbolj odločujoč faktor pri odločitvi. Vožnja na avtoplin prinaša direktni prihranek in se v splošnem giblje med 45 in 55 %. Avtoplin veliko manj vpliva na motor oziroma ugodno vpliva na manjšo obrabo mehanskih delova motorja, prav tako podaljša življenjsko dobo motornemu olju, izpušnemu sistemu, umiri tek motorja itd. Avtoplin je tudi ekološka odločitev, saj z avtoplinom ne onesnažujemo okolja in na noben način ne posegamo v naravo.