Utekočinjen naftni plin in preprost izračun porabe plina

Utekočinjen naftni plin porabaUtekočinjen naftni plin poznamo tudi pod kraticama LPG (Liquefied petroleum gas) in UNP. Utekočinjen naftni plin nastaja kot produkt pri destilaciji nafte v rafinerijah oziroma pri pridobivanju zemeljskega plina. Sestavlja ga zmes propana in butana. V podjetju Plineks pogosto naletimo na vprašanja o porabi plina, zato vam na naši spletni strani omogočamo preprost izračun porabe v primeru uporabe različnih pogonskih goriv. Vnesti morate samo podatke o številu kilometrov, ki jih prevozite v enem letu in podatke o povprečni porabi vašega avtomobila. Izračun opravimo na podlagi trenutne cene plina v Sloveniji, ki je v primerjavi z drugimi energenti zelo ugodna, omogoča pa nam tudi prihranek. Preverite ugodno ceno utekočinjenega naftnega plina v Sloveniji. Poraba utekočinjenega naftnega plina je nizka, zato so izkušnje uporabnikov s predelavo na plin tudi v Sloveniji zelo pozitivne.

Poraba plina in prednosti uporabe

Dejstvo je, da je poraba plina višja od porabe bencina, pa vendar so cene plina v Sloveniji toliko nižje, da se strošek vgradnje avtoplina povrne zelo hitro. Utekočinjen naftni plin nam tako omogoča prihranek pri vožnji, sama vožnja je cenejša in hkrati bolj prijazna do okolja. Izkušnje s predelavo na plin kažejo, da utekočinjen naftni plin poleg nižje porabe vpliva tudi na daljšo življenjsko dobo motorja. Če boste v preprost kalkulator na naši spletni strani vnesli zahtevane podatke, boste lahko izračunali ekonomičnost uporabe utekočinjenega naftnega plina specifično za vaš avtomobil. Prav tako se lahko o porabi utekočinjenega naftnega plina in o izkušnjah s predelavo pogovorite z mnogimi zadovoljnimi uporabniki, ki danes prisegajo na uporabo utekočinjenega naftnega plina. Preverite ugodne cene plina v Sloveniji in se prepričajte tudi sami, da se predelava zares splača.

ALI ŠE VEDNO VOZITE NA POGONSKA GORIVA?

Utekočinjen naftni plin - energetsko učinkovit energent

S strani uporabnikov o utekočinjenem naftnem plinu slišimo samo o pozitivnih izkušnjah, ki so jih izkusili na podlagi predelave. Navdušujejo se nad porabo plina, ki je sicer višja, a so cene plina v Sloveniji tako ugodne, da nam omogočajo prihranek pri vožnji. Za predelavo in uporabo utekočinjenega naftnega plina se lahko odločijo tudi tisti posamezniki, ki se vsakodnevno vozijo na daljše razdalje, saj bodo razliko v porabi plina hitro opazili - prihranek se nam namreč ne bo izmuznil. Utekočinjen naftni plin je energetsko učinkovit in okolju prijazen, ki tako osebnim, kot tudi tovornim vozilom prinaša mnoge prednosti. Ugodna cena plina v Sloveniji poskrbi za možnost prihranka, zato nam o porabi ni potrebno skrbeti. Nenazadnje pa ima utekočinjen naftni plin pozitivni vpliv tudi na motor, saj podaljšuje njegovo življenjsko dobo. Vas zanima, kako je vse to mogoče? Utekočinjen naftni plin s sten cilindrov ne spere motornega olja, zato razliko opazimo predvsem pri hladnem zagonu. Več informacij o porabi plina in o ceni utekočinjenega naftnega plina v Sloveniji vam bomo z veseljem podali tudi v podjetju Plineks.

Poraba plina v Sloveniji

Zakaj predelavo na utekočinjen naftni plin (avtoplin) prepustiti nam?

V podjetju Plineks kot prvi v Sloveniji nudimo tudi brezplačno diagnostiko za ugotovitev napake v primeru nepravilnega delovanja kateregakoli avtoplinskega sistema in to na našem matičnem servisu. Omogočamo vam, da si na preprost način izračunate porabo v primeru uporabe utekočinjenega naftnega plina in sicer specifično za vaš primer, zato boste natančno vedeli, kolikšnega prihranka bi bili deležni. Prav tako vam bomo v podjetju Plineks z veseljem predstavili lastnosti utekočinjenega naftnega plina, povedali vse o porabi in o cenah v Sloveniji. Želimo si, da se tudi vi pridružite številnim uporabnikom, ki imajo z uporabo utekočinjenega naftnega plina nadvse pozitivne izkušnje. Deležni boste tišjega in mirnejšega teka motorja, njegove daljše življenjske dobe, zaradi ugodne cene tudi prihranka, na preprost način pa boste skrbeli tudi za varovanje okolja.