Avtoplinski sistemi in cenejša vožnja


Avtoplinski sistem - porabaSodobni avtoplinski sistemi so rezultat dolgotrajnega dela in razvijanja čim boljšega sistema, ki bi nadomestil tradicionalne bencinske in dizelske avtomobile oziroma motorje. Za bencinske avtomobile je predelava v avto na plin že smiselna, saj je cena predelave tako ugodna, da se u oziroma uporabniku vozila vložena sredstva zelo hitro povrnejo. Pri dizelskih motorjih se investicija še vedno nekoliko dlje časa vrača. Poraba za avto na plin oziroma končni strošek za gorivo je v primerjavi z bencinom bistveno nižji, obenem pa imajo avtoplinski sistemi še ugoden vpliv na posamezne dele motorja oziroma vozila. Odločitev je torej zelo enostavna: zakaj se ne bi vozili ceneje in okolju prijazneje?

Avto na plin - cena predelave in poraba goriva


avto na plin predelavaAvtoplinski sistemi omogočajo uporabniku bistveno cenejšo vožnjo kot tradicionalna goriva. Cena avto plina je tako nizka, da se kljub temu, da poraba goriva pravzaprav ni manjša, vozimo bistveno ceneje. Avtoplinski sistemi sicer res morda v litrih porabijo malce več, a cena utekočinjenega naftnega plina (LPG) je približno polovico nižja od bencina, zato v vsakem primeru ogromno prihranite. Strošek predelave avta se vam bo povrnil izjemno hitro, obenem pa ste lahko brez skrbi glede zmogljivosti, saj s predelavo avto na moči izgubi le nekaj odstotkov, torej manj, kot če bi imeli prižgano klimatsko napravo.

Avtoplinski sistemi in vpliv predelave na delovanje vozila

Avto na plin seveda pomeni tudi manjše onesnaževanje okolja, za uporabnika pa je pomembno tudi to, kako funkcionalni so avtoplinski sistemi, kakšna je cena predelave in poraba goriva. Poleg tega je treba povedati, da je pravzaprav ravno zaradi plina obraba motorja manjša, življenjska doba nekaterih delov pa daljša (na primer katalizatorja in lambda sonde), pa tudi samega motorja, saj je manj obremenjen. Črpalk, ki nudijo avtoplin je v Sloveniji več kot dovolj, kljub temu pa vam predelava omogoča, da s preprostim preklopom stikala preklopite med uporabo plina in bencina, tako da niste omejeni samo na eno gorivo.

VEČ O PREDELAVI AVTA NA PLIN SI PREBERITE TUKAJ