Predelava avta na plin prinaša številne prednosti za uporabnika in vozilo

Avtoplin velja za energetsko učinkovito, ekonomično in okolju prijazno gorivo. Vozila, ki delujejo na LPG, v ozračje ne sproščajo trdih delcev, njihovi izpusti strupenih plinov pa so nižji od izpustov avtomobilov z bencinskim motorjem. Izpusti CO2 so 20 % nižji, kar pripomore k zmanjšanju učinka tople grede. Cena avto plina je v primerjavi z bencinom do 50 odstotkov nižja, kar pomeni, da vožnja na plin ni le prijazna do okolja, ampak tudi varčnejša. Zaradi nizke cene plina je manjša tudi poraba goriva.

OGLEJTE SI SEZNAM PLINSKIH ČRPLAK

Uporaba avtoplina blagodejno vpliva na motor vozila. Ne le da ta deluje tišje, tudi njegovi cilindri se manj obrabljajo, motorno olje je bolj trajno, trajnost katalizatorja in lambda sonde pa se podvoji. Predelava avta na plin tako pripomore k daljši življenjski dobi motorja.

Avto na plin pa je tudi varnejši od avta, ki za pogonsko gorivo uporablja bencin. Rezervoar za plin je namreč izdelan iz okrepljenega materiala, zato lahko ob morebitnih trkih zdrži tudi velike pritiske. Za varnost poskrbi tudi poseben varnostni ventil. Če do vžiga plina vseeno pride, pa plin zgori v obliki navzgor usmerjenega plamena, kar je varneje od razlitja bencina.

Predelava avta na plin PlineksPredelava avtomobila na plinski sistem

Predelava avta na plin - cena investicije se kmalu povrne

Predelava vozila na avtoplin je naložba, ki se vam povrne že po 20.000 prevoženih kilometrih. Predelava avta na plin je možna pri skoraj vseh vozilih na bencinski pogon, prav tako je vgradnja avtoplina možna pri avtomobilih na dizelski pogon, a je cenovno manj ugodna. Novejša tehnologija omogoča vgradnjo avtoplina praktično v vsa vozila.

Plineks d.o.o. nudi predelave vozil v servisnih delavnicah po vsej Sloveniji. Ugodna cena predelave vas bo navdušila, poleg kakovostne vgradnje plinskega sistema pa vam nudimo tudi strokoven pristop pri nadaljnjem servisiranju vozila in drugih nasvetih.

Cena predelave pri Plineks d.o.o. se giblje od 690 evrov naprej - odvisno od avtoplinskega sistema, za katerega se odločimo. Predelava je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in ne zahteva nobene mehanske predelave motorja. Vgradnja avtoplina namreč poteka ob njem. Osnovni sestavni deli avtoplinskega sistema so rezervoar za plin, ki ga najpogosteje namestimo v prtljažnik, v prostor za rezervno kolo, napeljava od rezervoarja do motorja, ventili, filter goriva, uparjalnik ter vbrizgalna naprava.

Naj bo predelava avta na plin tudi vaša odločitev. Vabljeni v naše delavnice ali k ogledu naše spletne strani!