Predelava vozila je zelo dobra ekonomična in ekološka investicija

Predelava vozila na avtoplin je ekološka in ekonomična naložba, ki se kmalu povrne. Če voznik let no prevozi 20 000 km, se investicija povrne v manj kot letu dni. Manjši stroški goriva pa niso edina prednost, ki jo prinaša predelava avtomobila. Avtoplin ima pozitiven vpliv na motor in mu podaljšuje delovno dobo. Trajnost bencinskih motorjev se pri uporabi avtoplina poveča za kar 35%. Delovanje motorjev je bolj mirno in tišje, manjša je obraba cilindrov motorja, motorno olje je dlje uporabno, katalizator in lambda sonda pa imata podvojeno trajnost. Zaradi popolnega zgorevanja ni izgub goriva v emisijah kar pomeni, da so emisije manjše. Tudi iz ekološkega vidika je avtoplin prijaznejši do narave saj poleg tega, da so emisije manjše, ne more priti v primeru nesreče in predrtja rezervoarja goriva do razlitja goriva in posledično onesnaženja podtalnice kot lahko pride v primeru razlitja bencina. V primeru nesreče in predrtja rezervoarja ter vžiga avtoplina, gori avtoplin v usmerjenem plamenu kar pomeni, da ne zajame celotnega avtomobila. Rezervoar za avtoplin je narejen iz jekla, ki je veliko bolj odporen na udarce kot plastični rezervoar, ki jih imajo bencinska vozila.

predelava vozila na plin

Predelava vozila na avtoplin pomeni občuten prihranek pri strošku za gorivo

Predelava vozila na plin je možna pri bencinskih in dizelskih motorjih. Pri bencinskih motorjih je bolj učinkovita, saj nudi 45 – 55% prihranek pri gorivu, pri dizelskih motorjih pa je ta prihranek 5 – 20%. Enostavnejša je predelava bencinskih motorjev, na motorju ni potreben noben mehanski poseg. Namestiti je potrebno dodatni rezervoar, ki je narejen iz jekla. Na voljo sta dve različici rezervoarjev: prvi se namesti v prtljažni prostor, drugi pa v prostor, ki je namenjen shranjevanju rezervne gume. Za polnjenje rezervoarja potrebuje avtomobil tudi polnilni ventil, ki se ga najpogosteje namesti na spodnji del zadnjega odbijača. Dovodne plinske cevi povezujejo uparjalnik z rezervoarjem. Uparjalnik nadzoruje pretok avtoplina in ga uparja. Oprema, ki jo je potrebno še dodati sta dva filtra, preklopno stikalo s kontrolno ploščo in kazalom nivoja goriva in računalnik za optimalno doziranje avtoplina kar je pomembno za zmanjševanje porabe goriva in povečanje zmogljivosti vozila.

Na podlagi dolgoletnih izkušenj izvajamo kvalitetne predelave vozil na avtoplin

Glede na gibanje cen goriv, je najbolj ekonomična investicija v vaše vozilo, predelava na plin. Izkušnje s predelavo na plin s pridom uporabljamo pri vseh predelavah, kar je razvidno iz naših referenc. Za sabo imamo že več kot 5000 predelav vozil, smo tudi ponosni nosilci certifikata Slovenska kakovost, ki ga imamo edini na tem področju. Prav tako smo zelo ponosni tudi na Zlato priznanje gospodarske zbornice Slovenije. Komponente, ki jih vgrajujemo pri predelavi avtomobilov imajo Euro in TÜV certifikate, zato nudimo tudi 8 letno garancijo na komponente in 7 letno garancijo na storitev predelava vozila. Naše podjetje je na tem področju edino, ki ima svojo raziskovalno skupino. Na ta način se trudimo povzdigniti naše storitve še na višji nivo, s čemer nudimo strankam le najkvalitetnejše storitve.

izkušnje s predelavo avtomobila na plin

Nestrokovna predelava vozila lahko povzroči razne probleme z delovanjem avtomobila

Za vozila z veliko porabo goriva, je najbolj ekonomična rešitev predelava na plin. Problemi, ki se lahko pojavijo pri predelavi vozila, nastanejo zaradi vgradnje nekvalitetnih komponent ali zaradi nestrokovno izvedene storitve. Naše stranke nimajo s predelanimi avtomobili nobenih problemov, saj storitve izvajajo naši strokovno usposobljeni zaposleni, ki delo opravljajo natančno in skrbno. Vozilo, ki je predelano na avtoplin ne potrebuje nobenega posebnega. vzdrževanja, servisni interval je na 20 000 km oziroma enkrat letno. Servisne točke imamo po celi Sloveniji, kot prvi pa nudimo brezplačno diagnostiko za ugotovitev napake pri nepravilnem delovanju kateregakoli sistema na avtoplin. Na naši spletni strani imamo obrazec, s katerim se lahko naročite na brezplačno svetovanje. Naredimo vam brezplačen izračun predelave vašega avtomobila, lahko pa vam tudi brezplačno predstavimo avtoplin na vašem domu.

VSAK DAN JE NA CESTI NOV AVTOMOBIL NA PLINSKI POGON