Tisk na oblačila je velikokrat potreben tudi drugim  - ne samo podjetjem

Tisk na oblačila in razne druge tiskarske storitve niso več redkost, pravzaprav so postale stalnica in jih se jih redno poslužujejo vsi, podjetniki in običajni državljani. Tudi stroški tiska na tekstil, papir in na ostale materiale ne segajo več v nebo, kot je bilo včasih. Pravzaprav so unikatna darila kot jih omogoča tisk na oblačila zelo iskana saj se jih poslužujejo tako podjetja, kot klubi in razni posamezniki. Razna praznovanja, fantovščine in dekliščine, odhodi v pokoj in mnoge druge priložnosti, so poleg vseh ostalih daril in presenečenj, odlična priložnost za nekaj drugačnega in nekaj posebnega. Tisk na oblačila ali celo vezenje na tekstil udeležencem takšnih in drugačnih priložnosti, nudi nekaj oprijemljivega, ki jih bo še dolga leta spominjalo na prijeten dogodek. Cene tiska na tekstil ali vezenja logotipov in drugih storitev, so odvisne od kakovosti, ki jo določena tiskarna lahko nudi, od opreme, ki jo pri tem uporablja in seveda od števila naklade. Na trgu lahko najdete različne ponudnike, ki se bodo takoj lotili tiska na tekstil za smešno nizke cene. Vprašanje pa je kakšen bo končni izdelek ter kako obstojne bodo barve  (oblačila je namreč potrebno tudi prati). Kvaliteten tisk na oblačila bo obdržal barve takšne kot so bile prvi dan – ne bodo se razlile in ne bodo zbledele.

Tisk na tekstil - polo majica

Obstajajo različne vrste tiska na oblačila – spoznajte digitalni tisk na tekstil

Sitotisk je najstarejša tehnika tiska na tekstil in njegovega krašenja. Poleg vezenja na tekstil so jo uporabljali že pred mnogo leti in se je obdržala še danes. Mogoče je razlog prav ta, saj je sitotisk mogoče uporabiti na vseh vrstah gladkih in ravnih materialov. Barve, ki si uporabljajo pri tej tehniki tiska na tekstil morajo biti primerne, da se maksimalno oprimejo podlage. Kadar so materiali dobro izbrani oz. ko tiskar izbere prave, se bodo barve obdržale prav tako dolgo kot je to mogoče v primeru vezenja na tekstil, kar pa je seveda bistvo kakovostne izdelave. Pri sitotisku tisk na oblačila poteka preko sit, tako imenovanih poroznih tkanin, katere imajo različne strukture in delujejo kot nekakšna šablona. Te so dobro fiksirane na posebne okvirje, saj bi se barve v nasprotnem primeru razlile. Digitalni tisk na tekstil se v principu uporablja podobno kot tiskalniki pri osebnih računalnikih. Zaradi kakovostnih strojev, se je digitalnega tiska na tekstil mogoče posluževati za večje površine, prav tako pa delo poteka hitreje in posledično tudi ceneje. Rezultati pri digitalnem tisku na tekstil so maksimalna obstojnost barv in visokokakovostni izdelki. Prav zaradi možnosti hitrih nastavitev, ki jih opravimo neposredno iz datotek, je digitalni tisk na tekstil trenutno najhitrejša in cenovno najbolj ugodna izbira tiska na oblačila in druge artikle.

Tisk na oblačila - jakna

Poleg tiska na tekstil lahko izberete tudi vezenje logotipov

Tako kot tisk na tekstil, tudi vezenje logotipov ne predstavlja več tako velikega stroška za podjetje ali posameznika, kot ga je predstavljajo včasih. Če želite promovirati svoje podjetje je vezenje logotipov na majice, jakne, brezrokavnike, hlače in druga delovna oblačila več kot odlična izbira. Prav tako pa se v primeru, da želite ohraniti spomin na določen dogodek, lahko za zelo ugodno ceno dogovorite za vezenje na tekstil. Program, ki ga je potrebno izdelati v primeru unikatnih motivov, po vezenju logotipov ostane vam, prav tako pa bo ostal v hrambi v arhivu tiskarne. Ker se tudi pri vezenju na tekstil uporablja kakovostna oprema, nikar ne pričakujte slabe izdelave ali celo paranja našitih motivov. Cilj vsake dobre tiskarne mora biti, da se zadovoljne stranke vedno znova vračajo z novimi željami in zahtevami. Slab glas se sliši še dalje kot dober, zato je kakovost tisto k čemur stremimo. Poiščite nas in preverite naše storitve.

Več o tisku na oblačila