Slo zastava naj na domovih vihra ob pomembnih državnih praznikih

Slo zastava predstavlja enega od državnih simbolov, ki mora biti izobešena pred parlamentom, na državnih ustanovah, šolah in drugih vzgojnih zavodih. Lahko pa se slovenska zastava izobesi tudi na drugih javnih objektih ali na stanovanjskih hišah. Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (ZGZH) pravi, da se zastava Slovenije (cena za nakup je ugodna) izobesi ob naslednjih praznikih:

  • 8. februar, na Prešernov dan;
  • 27. aprila, na dan upora proti okupatorju;
  • 1. in 2. maja na praznik dela;
  • 25. junija na dan državnosti;
  • 17. avgusta na dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom,
  • 15. septembra na dan vrnitve Primorske k matični domovini,
  • 23. novembra na dan Rudolfa Maistra in
  • 26. decembra na dan samostojnosti.
Slo zastava cena

Pravila izobešanja slovenske zastave

Slo zastava se lahko izobesi le na vertikalen drog ali jambor. Zastavo gledamo tako, da je, če gledamo proti zastavi, drog na levi strani, zastavina ruta pa na desni strani. Če je postavite obratno, pomeni, da zastavo gledamo z zadnje strani. Če je zastava izobešena na drogu, morajo biti barve zastave razporejene od zgoraj navzdol po naslednjem vrstnem redu: bela, modra, rdeča, grb mora biti, gledano od spredaj, na levi strani zastave v levem zgornjem delu. Pravilnik izobešanja je objavljen v zakonu o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi. Če vas zanima, kje kupiti slovensko zastavo, vas odgovor čaka v naslednjem odstavku.

Slovenska zastava - kje jo kupiti?

Vas zanima slovenska zastava? Nakup slovenske zastave je možen v specializiranih trgovinah, na pošti, v vseh večjih trgovskih centrih, pestro ponudbo pa boste našli tudi na številnih spletnih straneh. V podjetju Magra d.o.o. imamo na voljo kakovostne slovenske zastave po ugodnih cenah. Še zlasti priljubljena je slo zastava kot poslovno darilo.

Kje kupiti slovenska zastava (spletni nakup)?

Ne sprašujte se več, kje kupiti izdelek, kot je slovenska zastava, temveč še danes stopite v stik z nami.