Delovna oblačila - tipi in naloge

Delovna oblačila potrebujemo v kmetijski panogi, gradbeništvu, avtomobilski industriji, železarski industriji in tudi drugje. Glavna naloga zaščitnih delovnih oblačil je zagotavljati varnost oziroma delovno zaščito ter varovati naša dnevna oblačila pred umazanijo in poškodbami. Med delovna oblačila prištevamo: zaščitne delovne obleke ali delovne kombinezone, delovne hlače, brezrokavnike ter drugo delovno obleko in obutev, zaščitne delovne rokavice, ščitnike za kolena, čelade, maske za obraz, zaščitna očala in drugo. Na spletni strani Tisk in darila Magra d.o.o. je na voljo veliko delovnih oblačil in dodatkov različnih barv, velikosti in modelov. Vabimo vas, da jih pregledate, v primeru vprašanj, pa vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

Delovna oblačila

Prednosti zaščitnih delovnih oblačil

Zaščitna delovna oblačila opravljajo izjemno pomembno funkcijo, zato jih ne gre zanemariti. Med funkcije delovnih oblačil prištevamo:

  • zagotavljanje varnosti: delovna oblačila ščitijo pred vročino, mrazom, paro, kislino, okruški in drugimi manjšimi ostrimi delci, pred umazanijo, praskami in raztrganinami,
  • ščitnik za kolena ščiti sklepe in predel kolen, čelada varuje glavo, maska pluča in dihalne poti, očala pa vid,
  • delovna oblačila izboljšajo vidnost in varnost ponoči, saj imajo tudi odsevnike,
  • žepi omogočajo odlaganje orodja in manjšega materiala, tako nam je na voljo, kljub temu da imamo proste roke,
  • delovna oblačila oziroma uniforme promovirajo podjetje ali znamko in dvigujejo timsko vzdušje,
  • delovna oblačila pomenijo tudi prihranek na času za delavce, saj jim ni potrebno prati lastnih oblačil.

Zaščitne delovne hlače

Kaj pa ščitnik za kolena?

Osnovni ščitnik za kolena je všit že v delovna oblačila in delovne hlače, a večkrat ne zadostuje, zato potrebujemo še dodatek. Ščitnik za kolena je anatomsko oblikovan, da se lepo prilega obliki noge in omogoča dober oprijem. Namenjen je vsem delom, ki jih opravljamo na kolenih ter so nujni, saj preprečijo odrgnine, poškodbe in bolečine. Z njimi in ostalimi delovnimi oblačili, ki jih ponujamo v spletni trgovini Tisk in darila Magra, bo delo lažje in še bolj varno.

DELOVNA OBUTEV