Pošlji povpraševanje

Zastava Slovenije se razobesi po mestih ob slovenskih državnih praznikih

Zastava Slovenije je državni simbol, ki je stalno izobešen pred parlamentom in na raznih državnih ustanovah kot so razne javne institucije, vzgojno izobraževalni zavodi in podobno. Na podlagi Zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter Zakona o slovenski narodni zastavi se ob državnih praznikih, ki jih imamo v Sloveniji osem, zastava Slovenije razobesi tudi po ulicah. Takrat poleg nje visita še dve zastavi, ki sta občinska in zastava Evropske Unije. Ob teh priložnostih imajo nekateri ljudje zastavo Slovenije izobešeno tudi na zasebnih hišah in večstanovanjskih stavbah.

Preverite ceno zastave Slovenije >>

Izobešanje slovenskih zastav mora biti izvedeno v skladu z določenimi pravili

Pri izobešanju zastav je potrebno upoštevati nekaj navodil. Zastava Slovenije se lahko izobesi samo na vertikalni drog ali jambor. Gledamo jo s pravilne strani takrat, ko je drog oziroma jambor na levi strani, njena ruta pa na desni. Če je obrnjena v nasprotno smer, pomeni, da jo gledamo iz zadnje strani. Pri razobešeni zastavi na drogu, si morajo barve na zastavi slediti v vrstnem redu od zgoraj navzdol: bela, modra, rdeča, grb pa mora biti v njenem zgornjem levem kotu.

Zastava Slovenije cena

Nakup slovenskih zastav je možen v trgovinah, na pošti, cena je odvisna od velikosti

Kje kupiti slovensko zastavo? V prodajnem programu podjetja Magra sta na voljo slovenska in Evropska zastava. Cena je odvisna od željenih dimenzij zastave. Poleg slovenskih zastav, so vam na voljo tudi promocijske zastave, ki so odlična poslovna darila, ki bodo obdarjenca vedno znova spomnile na osebo, ki jim jo je podarila. Lahko so v namizni obliki ali pa v klasični obliki za zunanjo uporabo. Namizne oblike zastav so sestavljene iz stojala in zastavice. Cena različnih zastav je odvisna tudi od njihovega formata, najmanjša dimenzija zunanjih zastav je 100 x 50 cm, največja pa 100 x 300 cm. V podjetju Magra nudijo poleg zastav še mnogo poslovnih daril, ki jih odlikuje izvirnost in ugodna cena.