Koledarji so nastali že pred mnogimi leti in verjetno bodo ostali za vedno

Koledarji so v bistvu nastali zaradi ritmično spreminjajočih se sprememb, ki so jih opazovali že pred davnimi leti. Begala sta jih dan in noč, letni časi in menjavanje luninih men. Ker so si hoteli vse spremembe zapomniti so si te spremembe redno zapisovali in tako so nastali prvi zametki koledarjev. Spremembe v naravi so sledili zaradi poljedeljstva, setve, poplav, zime… Že pri prvih koledarjih je bila, tako kot danes enota en dan, poleg tega, da so pripisali še naraščanje in padanje lune – lunine mene. Najstarejši koledarji izhajajo iz Egipta, sledili so jim grki, poznali pa so ga tudi maji, rimljani in drugi. V tistih časih si ne bi mogli niti predstavljati današnjih novoletnih ali tridelnih koledarjev, ki danes visijo v vsaki pisarni, kaj šele personaliziranih koledarjev, ki so namenjeni točno določenemu podjetju ali celo osebi. Danes uporabljamo koledarje (z določenimi spremembami), ki so se uveljavili že v času Julija Cezarja. Ta je že takrat določil prestopno leto in štetje dni. Skozi leta so se uveljavile določene spremembe, v glavnem pa je še vedno bistvo koledarjev štetje dni in so nepogrešljivi pri organiziranju časa. Nujni so pri organizaciji službenih obveznosti in pri planiranju prostega časa. Danes je izbira velika, saj so za posel in postavljanje rokov optimalni tridelni koledarji, kot pozornost in darilo so zelo dobrodošli novoletni koledarji, veliki stenski koledarji visijo v vsakem domu, personalizirani koledarji pa so nekaj posebnega in so se pojavili v zadnjih letih.

Tridelni koledarji za boljši pregled nad preteklim in prihodnim mesecem

Po tridelnih koledarjih je vsak konec leta veliko povpraševanje, saj so za delo v pisarnah nepogrešljivi. Seveda, lahko vsak pogleda v računalnik ali poišče koledar na mobilnem telefonu, ampak to zahteva čas in je nepraktično. Če pa tridelni (veliki stenski) koledar visi pred vami na steni, je čas, ki ga porabite za iskanje določenega dneva ali za štetje in preračunavanje le trenutek, ki se ga niti ne zavedate in ga ne boste pogrešali. Za računanje daljših časovnih razdobij, vam bo najbolje koristil in vam skrajšal porabljeni čas tridelni koledar ali pa celo štiridelni, ki ga boste našli v ponudbi. Če izbirate poslovna darila za svoje podjetje, ali pa ste morda za nakup le teh odgovorni, lahko pobrskate med veliko modeli, ki imajo določen prostor za tisk logotipa. To velja za tridelne koledarje, velike stenske koledarje in vse ostale. Ker bodo celo leto viseli nekje, kjer jih bodo ljudje videli in spremljali, je natisnjeno reklamno sporočilo skorajda obvezno.

Tridelni koledarji po naročilu

Preverite ponudbo tridelnih koledarjev

Novoletni koledarji s čudovitimi motivi bodo razveselili obdarjence

Ste pomislili, da so novoletni koledarji čudovito darilo tudi za otroke? Z velikimi stenskimi koledarji na katerih so mesta Slovenije, gore ali reke si bodo širili obzorja in spoznavali naše lepe kraje, ali pa jim bo v sobi visel novoletni koledar, ki ga bodo krasile živali, kar imajo zagotovo radi vsi otroci. Prijateljici ali prijatelju lahko namenite žgečkljivi veliki stenski koledar s prelestnimi telesi, ki je še vedno v mejah dobrega okusa, pogled pa rad pritegne nase; verjemite radi ga bodo obesili na steno in se veselili novega meseca. Moški lahko podarite tašči koledarje s krasnimi cvetnimi motivi ali sončnimi zahodi - tako boste našli posebno mesto v njihovem srcu. Kaj pa personalizirani koledarji, ki so danes tako aktualni? Kakovostni tisk nam omogoča, da vam izdelamo koledarje z motivi ali fotografijami, ki jih izberete sami. Različne postavitve, razne označbe in še mnoge druge ideje realiziramo po vaših željah. Personalizirani koledarji so odlično darilo, ki bodo iz dneva v dan ljudem risali nasmehe na obraz in jih spominjali na lepe trenutke, s pomočjo označb pa ne bodo pozabili na nobeno pomembno obletnico ali rojstni dan.

Koledar s slikami Slovenije

Več o velikih stenskih koledarjih