Delovna oblačila za vse pogoje: delovni kombinezon in drugi kosi

Delovna oblačila, ki se razlikujejo od naših običajnih oblačil, so smiselna pri številnih poklicih. Seveda pa je predvsem od narave posameznega poklica odvisno, kakšna oblačila bi bila najprimernejša. Pri tem je treba upoštevati kar precej različnih dejavnikov. Eden osnovnih je nedvomno ta, ali se med službenim časom večinoma zadržujete na prostem ali v zaprtih prostorih. Poleg tega je oblačila smiselno prilagajati sezoni, morebitnim posebnim okoliščinam, izpostavljenosti potencialno nevarnim snovem itn.

Delovna oblačila

Ne glede na poklic so primerna delovna oblačila izredno pomembna

Z upoštevanjem dejavnikov, ki smo jih našteli uvodoma, boste zagotovo lažje našli delovna oblačila, ki vam bodo nudila resnično optimalno zaščito v specifičnih okoliščinah. To lahko na primer pomeni zaščito pred dežjem, vetrom in mrazom, zaščito pred kemikalijami ipd. Obenem pa je izredno pomembno, da izberete delovna oblačila, v katerih vam bo čim bolj udobno. Tu ne gre zgolj za to, da morate izbrati zares pravo številko – torej ne prevelika in ne premajhna oblačila, kar se zdi skorajda samoumevno. V mislih imamo to, da bodite zelo pozorni na materiale. Vprašajte se denimo, kako se boste počutili v določenih oblačilih, če jih boste morali nositi 8 ur na dan, 5 dni na teden … Ne nazadnje je tu še vprašanje (ne)zahtevnosti vzdrževanja, kako težko bo z določenih materialov odstraniti nekoliko trdovratnejše madeže, kolikšna je sploh verjetnost, da tovrstni madeži nastanejo ipd. Ker so delovna oblačila običajno malce dražja od klasičnih, pazite, da se torej z izbiro ne boste prenaglili.

Več o zaščitnih delovnih oblekah

Določene okoliščine zahtevajo poseben delovni kombinezon

Včasih kot delovna oblačila razumem že manjši kos, spet drugič pa je najboljša opcija, da se odločimo kar za delovni kombinezon, ki bo zaščitil celotno telo. Tu je sicer treba prav tako upoštevati, da je kombinezon na voljo v več izvedbah, pri čemer so posamezni modeli pogosto zasnovani z mislijo na specifičen poklic – od izbire materialov pa do kroja in različnih dodatkov. Tako na primer poznamo poseben delovni kombinezon za gozdarje, kombinezon za varilce, ki mora biti odporen na ogenj, in mnoge druge vrste. Poskusite poiskati delovni kombinezon ki bo res v celoti ustrezal situacijam, s katerimi se srečujete med opravljanjem svojega poklica.

Včasih nujna tudi odsevna delovna oblačila oz. odsevni brezrokavniki

Vsekakor obstajajo tudi poklici, pri katerih so odsevni brezrokavniki praktično obvezen del vsakdana. Brez njih bi bila varnost zaposlenih močno ogrožena. Okoliščine, v katerih pridejo v poštev, so seveda predvsem tiste, v katerih je mogoče govoriti o slabši vidljivosti. Kombinacija mraka, megle in prometno nekoliko bolj izpostavljenega področja je vsekakor takšna, da zahteva posebno previdnost. V tem primeru sicer ne smete pozabiti niti na dodatne pripomočke, kot so opozorilni znaki ipd. Previdnost zagotovo ni nikoli odveč. To pomeni, da je vedno bolje posvetiti malce več časa pripravi na samo delo, kot da tvegate povečano nevarnost za nezgode.

Delovni kombinezoni

Kakovostni delovni brezrokavniki, kombinezoni, hlače, jakne in dodatki

Spletna trgovina Magra vam ponuja delovna oblačila za številne priložnosti in za različne letne čase. Možnost spletnega nakupovanja vam prihrani čas in energijo, hkrati pa lahko pri tem izvedete zelo hitro primerjavo posameznih kosov. V naši ponudbi vas čakajo delovne jakne, kombinezoni, hlače in zaščitne rokavice iz vrhunskih materialov, ki vas ščitijo celo v izjemno neugodnih okoliščinah. Zaščitna oprema je na voljo tako za moške kot za ženske, od najmanjših pa do največjih velikosti. Pozabili nismo niti na kakovostno obutev, ki združuje optimalno udobje in trpežnost, zato je primerna za tiste, ki ste stalno »v pogonu«. Če imate kakršne koli težave pri izbiranju oziroma bi želeli pridobiti dodatne informacije o posameznem artiklu, vas vabimo, da navežete stik z nami. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pomagali pri tem, da izberete zares najboljšo zaščito zase ali za svoje zaposlene.