Kje najti izvirno poslovno darilo ob koncu poslovnega leta?

Počasi se približuje novo leto. Čas, ko večina podjetij prične razmišljati o poslovnih darilih in seveda tudi o darilih za svoje zaposlene. Seveda se v procesu razmišljanja o poslovnih darilih veliko ljudi vpraša, kakšno je izvirno novoletno poslovno darilo in kje ga kupiti.

Že pred izbiro poslovnega darila moramo razčistiti, da poslovno in promocijsko darilo nikakor nista eno in isto. Namen promocijskih daril je predstaviti podjetje in prikazati značilnosti in prednosti posameznih blagovnih znamk. Na drugi strani pa so poslovna darila veliko bolj nevtralna in raznolika. Veliko podjetij se v sklopu nakupa darila za poslovne partnerje odloča za nakup pisarniškega materiala, nekateri se odločajo za oblačila in drug tekstil, pripomočke za dom in prosti čas, prehranske izdelke in še marsikaj. Pri tem je potrebno poudariti, da logotipe in morebitne slogane na poslovnih darilih uporabljamo zelo diskretno, na promocijskih darilih pa smo z njimi lahko nekoliko bolj vpadljivi. Poslovna darila namreč nimajo namena promocije firme, pač pa izkaz pozornosti.


Kakšna mora biti vrednost poslovnega darila, ki ga podarjamo za novo leto?

Pri izbiri darila za poslovne partnerje se je potrebno zavedati tudi pomena vrednosti darila. Sama cena darila seveda nikjer ni natančno določena, vendar je vsaj iz vidika posledic zelo pomembna. V določenih primerih je obdarjenec zaradi večje vrednosti poslovnega darila zavezan opraviti prijavo darila ali pa postane darilo, ki je bilo podarjeno fizični osebi, celo last delodajalca ali države. V vsakem primeru pa velja nenapisano pravilo, da naj bi bila poslovna darila okusna in ne večjih vrednosti. Poleg tega je potrebno biti pozoren tudi, da pri dajanju oziroma sprejemanju daril ne gre za nelojalno konkurenco ali podkupovanje. Upoštevati torej moramo veljavno zakonodajo in pravilo etičnosti.

Pri podarjanju poslovnega darila našemu partnerju pa se je potrebno zavedati tudi, da darila ne podarja podjetje podjetju, pač pa oseba osebi, zato je izjemno pomembno tudi, na kak način bomo poslovno darilo podarili. Pomembno je, da je darilo izbrano v skladu z okusom in značajem obdarovanca in da ni v nasprotju z obdarovančevimi pričakovanji. Dobro je, da smo pri izbiri poslovnega darila izvirni in tako obdarjenega čim bolj presenetimo. Poleg tega pa darila nikakor ne smemo podariti kar mimo grede, pač pa si moramo vzeti čas in darilo pospremiti tudi z lepimi besedami in se tako potruditi pokazati pristen odnos z obdarjencem.

Darila za poslovne partnerje


Katerim spodrsljajem se je pri pripravi poslovnih daril dobro izogniti?

Pri obdarjanju pa se je dobro izogniti tudi spodrsljajem, ki se med obdarovanjem žal lahko tu in tam pripetijo. Tisti, ki mu je darilo namenjeno nikakor ne sme dobiti občutka, da smo nekaj na hitro potegnili iz omare ali celo podarili nekaj, kar smo sami prejeli kot darilo. Prav tako ne smemo obdarovanca postaviti pred izbor daril in ga prositi, naj si sam kaj izbere. Darila ne smejo biti preveč osebna in intimna, prav tako pa ne smejo biti povezana s starostjo, boleznijo ali higieno.

Nenazadnje pa je potrebno spregovoriti tudi o embalaži, ki mora biti lična, estetsko dodelana in predvsem nepoškodovana. Tudi na embalaži se pri podarjanju poslovnih daril izognimo kričečim logotipom našega podjetja in raje izberimo diskretni motiv.Poslovna darila lahko kupite tudi v trgovini Magra

V podjetju Magra svojim strankam ponujamo možnost nakupa izvirnih novoletnih poslovnih daril. Ponujamo različne slovenske izdelke, tekstil, pisarniški pribor, različne sete, nenazadnje pa ne smemo pozabiti na to, da si kot poslovno darilo lahko umislimo tudi koledar.

Za vsa dodatna vprašanja o darilih za poslovne partnerje smo vam na voljo po telefonu in po e-pošti, kjer nas lahko o vsem povprašate, mi pa vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri pravega darila za poslovne partnerje.

Poslovna darila

Poslovno darilo je lahko tudi koledar