Usnjene delovne rokavice bodo vaše prste in roke zaščitile pred poškodbo

Delovne rokavice so poceni zaščita, in nemalokrat preprečijo resne poškodbe. V veliko podjetjih z določeno naravo dela so obvezna oprema delavcev, ne škodijo pa niti pri delu doma. Kljub temu, da tempo dela v domačem okolju ni takšen kot v službi, so zaščitne delovne rokavice dobrodošla preventiva saj se doma zgodi največ nesreč. Temu botruje neznanje, pomanjkanje izkušenj, podcenjevanje strojev ali precenjevanje lastnih zmožnosti. Najpomembnejša delovna zaščita so delovne rokavice za zaščito rok, očala za zaščito oči npr. pri košnji, zaščita sluha je pomembna pri uporabi glasnih strojev in seveda čelada, na katero ljudje pri delu v gozdu prepogosto pozabijo. K vsakemu zahtevnejšemu opravilu je nujno pristopiti zrelo in odgovorno, zato si priskrbite kakovostne zaščitne gumijaste ali usnjene delovne rokavice, da se delo na travniku, v gozdu ali doma v delavnici ne bo nesrečno končalo. Pri nespametnih dejanjih kot je na primer odstranitev ščitnika pri krožni žagi in poseganje z rokami v njeno bližino, vam tudi zaščitne delovne rokavice ne bodo koristile. Zaradi tega je potrebna kombinacija dela s pametjo, skupaj z zaščitno opremo. Takšna tveganja se lahko zelo hitro končajo z zelo hudimi poškodbami, ki so pogosto celo tragične. V ponudbi boste našli veliko različnih modelov delovnih rokavic, za različne namene.

Delovne rokavice

Preberite si več

Za določena dela so zelo dobrodošle nepremočljive delovne rokavice

Če želite delo opravljati varno in brez strahu pred poškodbami, je potrebno dobro obvladovanje strojev in orodja, ki naj bo tehnično brezhibno. Med delom se obvezno izogibajte pitju alkoholnih pijač in uporabljajte zaščitno opremo. Delovne rokavice bodo zaščitile vaše roke, ki so pri večini opravil skoraj najbolj izpostavljene. Poleg uporabe zaščitnih delovnih rokavic pa naj bo delovna površina čista, brez odvečnih predmetov ki jih ne potrebujete, prostor svetel, nevarne stvari, ki tja ne sodijo pa umaknjene drugam. Kakovostne usnjene delovne rokavice imajo zelo širok spekter uporabe, saj so dobrodošle tako v proizvodnih kot v storitvenih strokah. Njihova uporaba je priporočljiva pri varjenju, saj so odporne na vročino in iskre. Poleg kvalitetnega, mehkega in udobnega usnja bodo delovne rokavice z elastiko, čvrsto in varno oprijele vaše zapestje in vam dobro služile tudi pri težjih mehanskih delih. Različne debeline usnjenih delovnih rokavic (tudi podloženih), morajo vseeno omogočiti optimalno gibanje prstov in zapestja ne samo zaradi dela, temveč tudi zaradi varnosti. Zaščitne delovne rokavice morajo poskrbeti za dobro počutje delavca tudi glede na vreme, saj morajo nuditi zaščito pred mrazom, ravno tako kot pred agresivnimi sredstvi in drugimi dejavniki, ki lahko povzročijo hude poškodbe. Pri veliko opravilih so zelo dobrodošle nepremočljive delovne rokavice, katere roke zaščitijo pred vlago, saj je delo z mokrimi rokami oteženo in praktično nemogoče.

Usnjene delovne rokavice

Kvalitetne zaščitne gumijaste rokavice po konkurenčnih cenah

Občutek, da zaščitne gumijaste rokavice objamejo vaše roke kot druga koža, je nujen, da lahko z njimi opravljate najrazličnejša, tudi bolj precizna dela. Raztegljivi in lahki material delovnih rokavic bo poleg dobrega občutka tudi zaščitil vaše roke in vam nudil možnost kontrole oprijemanja. Določene vrste zaščitnih gumijastih rokavic so odporne na nekatere kemikalije, poleg tega pa se najbolje obnesejo pri delu z maščobami, olji ter raznimi topili. Dobro se razumejo tudi z vodnimi raztopinami, bazami, soljo in ketoni. Pogosto je delovne rokavice težko izbrati saj je njihova zaščita namenjena za različne stvari. Kdaj bi izbrali usnjene delovne rokavice ali morda razmišljate da bi kupili nepremočljive delovne rokavice, je odvisno od tega kakšno delo boste opravljali, v nobenem primeru pa ne tvegajte poškodb. Opekline, ozebline, poškodbe zaradi kemikalij in mehanske poškodbe lahko z uporabo kakovostnih zaščitnih delovnih rokavic učinkovito preprečite, zato se pravočasno odločite za nakup. Za nasvet vprašajte strokovnjake ter pozanimajte se o standardih za posamezne delovne rokavice.

Preberite si več