Tisk na oblačila in druge materiale je zelo popularen


Vsi se zavedamo, da so pisana in barvita oblačila z zanimivimi vzorci veliko bolj atraktivna, kot pusta oblačila enoličnih barv. Prav zato se veliko ljudi odloča za tisk na oblačila, na katera natisnejo svoj najljubši motiv, logotip ali celo citat, manjka pa niti fotografij. Seveda se za tisk na tekstil odločajo tudi podjetja, ki želijo s pomočjo tega oglaševati svoje podjetje in tako naročijo tisk na promocijski material ali druge izdelke, ki jih kasneje podarijo kot poslovna darila. Tisk na oblačila je zelo priročen tudi takrat, kadar organiziramo nek dogodek, na primer dekliščino, rojstno dnevno zabavo, zaključni izled ali poroko.


Tiska na oblačila se lahko z nekaj spretnosti lotimo tudi doma

Dan danes se lahko tiska na majice in drug tekstil, če seveda premoremo nekaj ročnih spretnosti, lotimo kar doma. Najbolj priljubljena metoda za tisk na oblačila, ki jo lahko izvedemo v udobju našega doma in si tako popestrimo sobotni popoldan, se izvaja s pomočjo papirja. Izbrati moramo transferni papir, ki je enostavno dostopen. Običajno je najbolje uporabiti papir v velikosti A4, seveda pa ga lahko naročimo oz. kupimo tudi v večjih velikosti. Na trgu obstajata dve vrsti omenjenega papirja – svetli in temni, svetlega uporabljamo za tisk na svetlejše barve, temni papir pa se uporablja za tisk na temnejša in močneje obarvana oblačila.

Seveda moramo pred tiskom na tekstil izbrati motiv, ki ga sploh želimo natisniti. Pri tem se je potrebno zavedati, da lahko tiskamo pravzaprav karkoli. Najenostavneje je, da motiv, fotografijo ali citat, ki smo ga izbrali, uvozimo v program Word in motiv raztegnemo na želeno velikost in obliko. Če uporabljamo svetli transferni papir moramo sliko nujno zrcaliti, saj bo v nasprotnem primeru zrcalen odtis na majici, kar bo predvsem besedilo naredilo neberljivo, pa tudi vzorec ne bo izgledal, kot bi si želeli, saj bo obrnjen na glavo. V primeru, da tiskamo s temnim papirjem, zrcaljenje ni potrebno. Priporočljivo je, da matrico, ki smo jo naredili, pred tiskanjem natisnemo na navaden papir, da vidimo ali res izgleda, kot smo si želeli.

Temu sledi glavni korak – dejanski tisk na tekstil. Za to bomo potrebovali ravno površino zaščitno podlago ter likalnik. Najboljša za to je dovolj velika miza, pokrita z materialom, odpornim na toploto. Pri tem se velja ogibati likalnim deskam, saj so te velikokrat preozke in tisk na majico ali hlače lahko gre precej narobe. Likalnik nastavimo na visoko temperaturo in pred tem iz njega izlijemo vodo. Iz papirja natančno izrežemo želeni motiv – če s škarjami ne gre dovolj natančno, si lahko tukaj pomagamo z nožem. Motiv nato položimo na tekstil in z likalnikom vsaj pol minute oziroma po navodilih kupljenega papirja pritiskamo na motiv. Pri tem je potrebno omeniti, da pri belem papirju motiv tiskamo z licem navzdol (slika je obrnjena proti majici), če uporabljamo temnega pa z licem navzgor.

Tisk na tekstil


V profesionalnih tiskarnah lahko tiskajo večje naklade tekstila

Res je – doma lahko pripravimo odličen tisk na majico, vendar se moramo zavedati tudi, da masovna proizvodnja tiska na tekstil doma ni mogoča. V podjetju Magra zato vsem svojim strankam ponujamo možnost tiska na oblačila. Tiskamo najrazličnejše motive – od logotipov, fotografij, ikon in citatov. Odločite se lahko za karkoli. Najpogosteje se stranke odločajo za tisk na majice, vendar pri nas ne ponujamo zgolj tiska na oblačila, pač pa tudi tisk na dežnik, tisk na vžigalnik, pa tudi tisk na drug promocijski material.

V primeru dodatnih vprašanj smo na voljo po telefonu ali e-pošti, kjer nam lahko pošljete povpraševanje, mi pa vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi informacijami in vam pripravili okvirno ponudbo o tisku na oblačila.

Tisk na oblačila

Tiskamo tudi na vžigalnike