Skiroji – klasični in freestyle skiro po ugodni ceni


Skiroji so se sprva uporabljali zgolj kot otroška igrača, kasneje pa so se preobrazil tudi v prevozno sredstvo, ki je pravzaprav zelo praktično in uporabno. Prvi skiroji so bili leseni in kot rečeno, namenjeni predvsem otrokom in zabavi. Z njimi so se podili po igriščih in si krajšali čas. Nato je prišlo daljše obdobje, ko je priljubljenost skirojev malce upadla, v zadnjem času pa skiroji ponovno doživljajo razcvet.

Danes skiroji še zdaleč niso namenjeni zgolj otrokom in igri, temveč se zanje odloča ogromno odraslih, ki se skirojem vozijo po opravkih, na delo in tako enostavno premagujejo krajše razdalje po urbanih in prometnih naseljih. S skirojem se lahko zelo enostavno izognete prometnim zastojem, ubirate lahko bljižnice do vašega cilja in obenem tudi spravite telo v pogon. Poleg tega se skiroje pogosto uporablja tudi poleti na morju ali drugod na dopustu, saj omogočajo hiter in udoben prevoz do plaže.

Skiroji

Skiroji – nakup zahteva nekoliko premisleka

Današnji skiroji so izpopolnjeni, prijetnejši za vožnjo, prilagodljivi in še kaj. Na voljo je ogromno različnih modelov z različnimi funkcionalnostmi, zato je pred nakupom treba razmisliti, kaj sploh potrebujemo. Prvi faktor, ki vpliva na izbiro primernega skiroja, je dejstvo, ali ga kupujemo za odraslo osebo ali za otroka.

Skiroji se razlikujejo po dolžini in višini in širini stojne površine, po velikosti in kakovosti koles. Večja kolesa omogočajo udobnejšo vožnjo, skiro z manjšimi kolesi pa je bolj okreten in hitreje zavije. Skiro izbiramo tudi glede na število koles – lahko ima 2 ali 3 kolesa. Preveriti moramo tudi material – skiroji z močno aluminijasto konstrukcijo so bistveno bolj varni in omogočajo nosilnost do 100 kg. Zavora pri skirojih je pri večini modelov nameščena na zadnjem kolesu in se jo aktivira s pritiskom nanjo. Redki modeli imajo ročno zavoro na krmilu, z zavoro na zadnjem kolesu skiroja se zavira hitreje in enostavneje.

Vse to so lastnosti, na katere moramo biti pozorni ob nakupu skiroja. Danes se lahko odločate predvsem med naslednjimi skiroji: manjši skiro, skiro z večjimi kolesi, zložljiv skiro, skiro za izvajanje trikov, skiro za otroke in skiro za odrasle. Pravi "boom" je v zadnjem času postal električni skiro.

Preberite o Slamm skiroju

Med skiroji vse bolj priljubljen freestyle skiro

Skiroji za prosti slog so namenjeni zabavi, skakanju in izvajanju različnih trikov. Freestyle skiro je izdelan iz robustnejših materialov, s trdnejšimi kolesi in kakovostnimi ležaji. Nekateri freestyle skiroji so zasnovani za vožnjo po pobočjih, BMX poteh in skate parkih. Krmilo je običajno izdelano tako, da se mehko obrača in vzdrži velike obremenitve in močne udarce. Zavora na zadnjem kolesu je izdelana iz kaljenega vzmetnega jekla. Freestyle skiro je primeren za prosto vožnjo, kot tudi za vožnjo po U rampah in poligonih. Poleg freestyla skiroja za začetnike so na voljo tudi bolj profesionalni skiroji.

Ker je izvajanje trikov na freestyle skiroju nevarno, saj lahko pri učenju trikov pademo in se poškodujemo, vam v naši trgovini ponujamo zaščitno opremo. Odločite se lahko za nakup ščitnikov in zaščitne čelade. Ščitniki vas bodo ščitili pred odrgninami v primeru padcev, varni pa boste tudi pred podplutbami.

Freestyle skiro

Več o freestyle skiroju

Dodatna oprema – rezervni deli za skiro

Poleg skirojev in zaščitne opreme v naši trgovini najdete tudi vse sestavne dele za skiro: skiro gume, kolesa za skiro, distančnike, grip trakove, objemke za držalo, kljukice za drsanje in izvajanje trikov, zavore ter ostale rezervne dele za skiro.

Obraba koles za skiro je odvisna od več dejavnikov. Seveda je najpomembnejši dejavnik hitrost vožnje in pogostost zaviranja. Pomemben dejavnik pa je tudi podlaga po kateri vozimo in telesna teža posameznika.


Če torej iščete skiro, obiščite spletno trgovino B2MS, kjer vas poleg klasičnega čakata tudi freestyle in slamm skiro. Vabljeni. Advanced issues found