Kompresijska oblačila za tek bodo ohranjala vaše telo suho

Se ukvarjate s športom? Ste rekreativni ali profesionalni športnik? Ne glede na to kako in koliko časa posvetite športu, vam priporočamo nakup kakovostnih kompresijskih oblačil, katera bodo vašemu telesu nudila prepotrebno oporo in ga ves čas ohranjala suhega. Kompresijska oblačila so narejena tako, da vlago konstantno odvajajo na zunanjo plast ne glede na to ali je to kompresijska majica ali pa so to kompresijske hlače za tek. S tem omogočajo telesu, da je ves čas suho, zato v kompresijskih oblačilih za tek nikoli ne boste imeli občutek, da ste premočeni in tudi prehladili se ne boste. Na zunanji plasti se pot zelo hitro posuši oz. izhlapi, vi pa boste v bistvu ves čas suhi. Kompresijska oblačila lahko uporabljate pri vseh vrstah športa in so zaradi izjemne lahkosti materiala zelo udobna ter delujejo na telo kot druga koža. Na izbiro imate tanjša kompresijska oblačila za tek, ki so primerna za poletne mesece ali za celoletno notranjo vadbo, lahko pa si omislite npr. debelejše kompresijske hlače za tek, katere so idealne za zimske dni in tek ali vadbo na prostem. Velika izbira kompresijskih oblačil z zaščito vas bo varovala pri raznih kontaktnih športih in borilnih veščinah. V predelu reber oz. prsnega koša, kjer so kritične točke in največkrat pride do poškodb, vas bodo optimalno zavarovala in vam nudila vso potrebno zaščito, saj absorbirajo tudi do 35% udarcev.

Kompresijske hlačeKompresijska kratka majica

Kompresijske hlače za tek in kompresijska majica so izjemno udobne

Kompresijska oblačila se tesno prilegajo telesu in ga močno oprimejo, kar pove že njihovo ime. Kljub temu pa omogočajo telesu popolno gibljivost in naravno gibanje, saj le to ne sme biti moteno in ovirano. Kompresijska oblačila morajo svojo funkcijo opravljati popolnoma nemoteče za tistega, ki jih nosi in mu pri tem pomagati. Na noben način ne smejo športnika ovirati. Zato je pri nakupu dobro pogledati tudi na kakovost in ne le na ceno, da bodo npr. kompresijska oblačila za tek res optimalno opravljala svojo nalogo. Ker je material kakovostnih kompresijskih hlač za tek ali kompresijske majice zelo čvrst, telesu zagotavlja potrebno toploto. To je še posebej pomembno v zimskih mesecih, ko se mišice zelo hitro ohlajajo. Toploto morajo dobro zadrževati, saj so ohlajene mišice predpogoj za poškodbe. S pomočjo kompresije ali stiska, na razbolele mišice delujejo pozitivno in pripomorejo pri regeneraciji in hitrejšem okrevanju. Za poletne mesece so boljša izbira tanka kompresijska oblačila za tek, saj preprečujejo pregrevanje telesa kar se lahko zgodi zelo hitro. Zaradi svoje lahnosti ne dražijo kože in ne spodbujajo močnejšega potenja kot se to dogaja pri navadnih športnih oblačilih. V bistvu lahko tanka kompresijska oblačila brez skrbi uporabljate skozi vse leto, razen v res zelo mrzlih zimskih dneh.

Kompresijske hlače za košarko preprečujejo poškodbe sklepov

V svetu športa je zagotovo najbolj pogosta poškodba – poškodba kolena, kar se največkrat dogaja pri športih z žogo in pri treningih na trdih površinah. Bolečine kolen pestijo veliko populacijo ljudi za katere sploh ni nujno, da so športniki. Za športnike so odlična rešitev kompresijske hlače za košarko, katere spadajo med najbolj prodajana kompresijska oblačila. Kompresijske hlače za košarko se športnikovih nog popolnoma oprimejo in so zaradi svoje lahkosti in nežnosti povsem nemoteče. Ker pri športni aktivnosti temperatura telesa naraste so kompresijske hlače za košarko narejene tako, da se telesu najbolj prilagodijo pri 36.6 do 37°C in postanejo mehkejše. Znoj docela vpijejo, ga na zunanji plasti razpršijo, oddajo v zrak in s tem pomagajo pri izhlapevanju potu in ohranjanju občutka suhosti. Enako delujejo vsa kompresijska oblačila za tek: kompresijska majica, kompresijske hlače za tek, kompresijske nogavice… Zato si je tako oblačilo priporočljivo priskrbeti, tudi če se s športom ukvarjate le rekreacijsko in niste profesionalni športnik.