Kompresijska oblačila za zaščito in oporo med fizično aktivnostjo

Kompresijska oblačila nudijo nujno potrebno oporo telesu pri fizično naporni športni dejavnosti. Čvrstejši material in tehnično oblikovanje služi za boljšo zaščito pred udarci – kompresijska oblačila nudijo tudi do 35% boljšo absorbcijo fizičih udarcev. Kljub zanesljivosti materiala nudijo kompresijska oblačila veliko stopnjo funkcionalnosti. Omogočajo odličen razpon in dopuščajo naravno gibanje telesa. Visoko kvalitetni izdelek dovoljuje tolikšno prilagodljivost telesu in raztegljivost materiala, da uporabnik pri izvajanju gibov ne čuti nobene ovire. Kompresijska oblačila so namreč v veliki večini primerov uporabljena prav pri športnih dejavnostih, ki zahtevajo veliko raven fleksibilnosti. Kompresijska majica ali ¾ hlače ne opravljajo svojega dela, če profesionalnega športnika ovirajo na njihovi poti do uspeha. Za najboljši rezultat je priporočeno vložiti večjo investicijo za izvrstno kvaliteto produkta. Življenjska doba kompresijkih oblačil je ob primerni uporabi izjemno dolga – investicija se z večjo funkcionalnostjo in zaščito, ter posledično zdravjem športnika, sama poplača.  

Kompresijska športna oblačila nudijo toplotno izolacijo in stabilnost

Kompresijska oblačila so izjemno tesna – odlično se prilagodijo telesu. Material je čvrst. Telesu zagotavlja potrebno toploto. V mrzlih zimskih mesecih je to ključno, saj kvalitetni produkt odlično zadržuje toploto. Čvrstost materiala poleg tega služi prav tako stabiliziranju mišic. Pri visoko intenzivni športni aktivnosti se verjetnost poškodbe neprimerljivo zviša. Neprestana uporaba mišic in številne ponovitve istih gibov pripeljejo do visoke utrujenosti mišic in razbolelosti. Kompresijska športna oblačila držijo mišično maso čvrsto skupaj. Proces nudi olajšanje proti bolečini in hitrejše okrevanje. Vzdrževanje toplote je prav tako izvrstno za boleče mišice in deluje blažilno. Kompresijska športna oblačila nudijo višjo stopnjo udobja za profesionalnega ali rekreativnega športnika in boljše počutje telesa na dolgi rok.  

Kompresijska športna oblačilaKompresijske hlače ¾

Kompresijska majica z zaščito proti poškodbam reber in prsnega koša

Kompresijske majice je smiselno uporabljati pri kontaktnih športih, ki lahko pogosto vodijo do resnih poškodb reber ali prsnega koša. Za zaščito vitalnosti notranjih organov je nošenje kompresijske majice ključnega pomena. Slovensko spletno podjetje B2MS, ki ima svoje središče v Kopru, med svojo prodajno ponudbo nudi Blindsave kompresijske majice. Te so specializirano razvite za varovanje prsnega koša pred morebitnimi udarci in poškodbami. Zaščitna oprema je lahko groba, težka in nefunkcionalna. Cilj opreme je zagotoviti odlično zaščito, brez da bi okornost opreme športnika stalno omejevala. Da bi bilo gibanje in nošnja kompresijske majice prijetna in učinkovita se uporablja tako imenovano BAT tehnologijo (Body Adjust Technology), ki nudi odlično prilagodljivost materiala telesu.

Kompresijske hlače za zaščito in stabilnost utrujenih mišic

Kompresijska športna oblačila so odlična pri vpijanju znoja pri potenju in omogočajo naravno izhlapevanje. Kožo ohranjajo vse skozi suho. V primerjavi s preostalimi športnimi oblačili se izjemno hitro posušijo in so zračna. Lahkost materiala zagotavlja, da je kompresijska oblačila udobno nositi in da pri uporabi ne ovirajo pravilne izvedbe izbranih športnih gibov. Kompresijska športna oblačila na voljo v B2MS spletni prodajlni nudijo tudi do 30% tanjšo zaščito. Tankost materiala je odlična za poletne mesece, ko bi debel, trd material lahko dražil kožo, povzročal pretirano potenje in pregrevanje telesa. Tankost in lahkost materiala je odlična za celoletno uporabo. Kljub tankosti, povprečna kompresijska majica z zaščito nudi do 35% absorbcijo udarcev in odlično oporo.  Oprema je odlična tako za notranjo kot zunanjo uporabo.

Kompresijske hlače ¾ so odlične za zaščito med poletnimi meseci

Kompresijske hlače ¾ so namenjene zaščiti trtice, bokov in stegen. Primerne so za profesionalno uporabo in nudijo v ta namen zaščito izvrstne kvalitete. BAT tehnologija ponovno zagotovi odlično prilagajanje telesu in dopušča neomejeno gibanje. Praktičnost in prilagajanje materiala je najbolj učinkovito med 36-37 stopinjami celzija. Kompresijska športna oblačila lahko najdemo z ali brez zaščite. Oprema, ki nudi zaščito je dodatno okrepljena in posledično višjega cenovnega razreda. Investicija je toplo priporočena vsakomur, ki se ukvarja s športno dejavnostjo, ki mnogokrat vodi do poškodbe, kot je ragbi ali boks.

Oglejte si tudi drsalke za otroke in odrasle >>