Kompresijska oblačila z zaščito ali brez za popolno oporo vašemu telesu

Kompresijska oblačila nudijo odlično zaščito oziroma oporo vašim mišicam med gibanjem. Nežen stisk poskrbi za kompaktnost mišične mase, kar pomaga pri preprečevanju poškodb in bolečin po koncu vadbe. Tako gre za oblačila, ki imajo pomembno vlogo pri pospeševanju regeneracije in povečanju fizične zmogljivosti. Obenem pa gre za enega najpreprostejših, a izredno učinkovitih preventivnih ukrepov za vse, ki se želite izogniti resnejšim poškodbam.

Kompresijske hlače in kompresijska majica postanejo vaša druga koža

Zaradi popolnega oprijema oblačil imate med nošnjo občutek, da gre pravzaprav za vašo drugo kožo. Material oblačil je lahek, zračen in izjemno udoben. Kakovostna kompresijska majica je koristna tudi za vse, ki se med telesno aktivnostjo pogosto zelo močno znojite. Premočen tekstil, ki se oprime kože, lahko namreč hitro povzroči, da zbolite, še posebej če gre za rekreacijo v hladnejših mesecih oz. vetrovnem vremenu. V tem primeru bi morali najverjetneje izpustiti kar nekaj treningov. Ker kompresijska oblačila odlično odvajajo vlago, boste imeli med rekreacijo vseskozi občutek suhosti. Znoj se ne bo zadrževal na koži in vpijal v oblačila, ampak bo hitro izhlapeval, zato vam bo med telesno aktivnostjo mnogo prijetneje.

Kompresijska oblačila z zaščito

Za tekače nujne še kakovostne kompresijske nogavice

V primeru povečane obremenjenosti stopala in spodnjega dela noge, predvsem območja gležnja, vam priporočamo, da uporabljate še posebne kompresijske nogavice. Te delujejo podobno kot oblačila, kar pomeni, da rahlo stisnejo mišice in jim s tem nudijo odlično oporo. Ponavljajoči se gibi posledično predstavljajo mnogo manjše tveganje za poškodbe, četudi gre za gibanje po zelo trdih površinah, ki so sicer zelo  problematične za sklepe. Tako so kakovostne kompresijske nogavice skorajda nujen kos opreme za vse tekače – profesionalne in rekreativne. Izbirati je mogoče med nizkimi in visokimi modeli, odločite pa se lahko seveda tudi dokolenke.  

Kompresijska oblačila

Za kontaktne športe priporočamo kompresijska oblačila z zaščito

Ne glede na šport, s katerim se ukvarjate, je potrebna ustrezna zaščita pred različnimi manj ugodnimi vplivi, ki jo v veliki meri zagotovimo prav s premišljeno izbranimi oblačili. Pogosto zadostujejo osnovna kompresijska oblačila, ki zmanjšujejo utrujenost mišic, preprečujejo krče, odvajajo vlago, zadržujejo toploto (pozimi) in preprečujejo pretirano segrevanje telesa (poleti). V določenih primerih pa so boljša izbira posebna kompresijska oblačila z zaščito, ki jih je mogoče – poleg klasičnih – najti tudi v ponudbi spletne trgovine B2MS. Kompresijska majica z zaščito je še posebej pomembna za tiste, ki se udejstvujete v kontaktnih športih, kjer se je praktično nemogoče izogniti udarcem, predvsem v zgornji del telesa. Oblačila z zaščito varujejo najbolj izpostavljene dele telesa – majica Blindsave, ki jo najdete v naši ponudbi, denimo absorbira kar do 35 odstotkov več udarcev. Ko se temperatura telesa rahlo dvigne, kot se to praviloma zgodi med telesno aktivnostjo, se zaščita zmehča in povsem oprime telesa. Prilagajanje bo optimalno, ko bo vaša telesna temperatura med 36,6 °C in 37 °C, kar je povprečno območje med zmerno do intenzivno vadbo.

Preberite si več o kompresijskih hlačah

Izjemno udobna kompresijska oblačila, ki omogočajo popolno svobodo gibanja

Čeprav ob pogledu nanje morda nimate takšnega občutka, pa je treba poudariti, da so kompresijska oblačila z zaščito iz našega prodajnega programa izredno lahka in udobna (še posebej ko se vaša telo malce segreje). Za to poskrbi njihova domišljena, ergonomska zasnova, kar pomeni, da vaše gibanje ne bo oteženo. Kompresijske hlače so na voljo v različnih dolžinah – kratki modeli, ¾ hlače in pajkice. Tako tisti, ki večinoma trenirate na prostem, kar pogosto pomeni spopadanje s precej neugodnimi vremenskimi pogoji, kot vsi, ki se ukvarjate s športi, ki se praviloma vadijo v zaprtih prostorih, lahko torej v našem prodajnem programu najdete pravi model za svoje potrebe. Če morda niste povsem prepričani, kateri model bi bil najprimernejši za vas, pa vam z veseljem pomagamo pri izbiri!