Rolanje je zelo priljubljena rekreacija za otroke in odrasle

Že dolga leta je rolanje zelo priljubljena športna dejavnost, način rekreacije in aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Pomeni zabavno druženje z družino in vrstniki. Preden se odločimo za nakup, je dobro vedeti določene stvari.

Na tržišču obstaja velika izbira različnih rolerjev za otroke in odrasle. V trgovini B2MS ponujamo bogato izbiro najrazličnejših modelov in tipov rolerjev. Izbirate lahko med otroškimi rolerji, rolerji za ženske, moškimi rolerji, hokejskimi rolerji, freestyle in fitnes rolerji. V sodobnem času so se razvile številne oblike rolanja, še vedno pa je najbolj prepoznavno rekreativno rolanje. Pri nakupu je potrebno paziti, da je oprijem rolerjev na nogi dober in da je noga fiksirana. Ta občutek dobimo, ko zapnemo rolerje s kombinacijo vezalk, sponk in traka z ježkom na zgornjem delu čevlja. Ker je hitrost rolerjev odvisna od kakovosti ležajev v koleščkih, se kakovost označuje z ocenami. Višja ocena pomeni večjo hitrost. Otroški rolerji za začetke rolanja, so opremljeni s počasnejšimi ležaji. Velikost rolerjev za odrasle naj bo primerljiva številki stopala in pri pomerjanju je potrebno kolena potiskati naprej, saj so kolena pri rolanju vedno v tem položaju. Nikakor ne smete pozabiti na zaščitno opremo, kamor spadajo čelada in ščitniki za rolerje. Med ščitnike za rolerje spadajo ščitniki za zapestja oz. dlani, ščitniki za komolce in za kolena.

Udobni otroški rolerji so pomembni za prijetno in varno rolanje

V naši ponudbi je izjemno veliko otroških rolerjev. Otroški rolerji so primerni za otroke vseh starosti in lahko razveseljujejo vašega malčka več let. Narejeni so iz nastavljivega čevlja zato praktično rastejo z nogo saj zajemajo več številk. Ko je to potrebno, čevelj samo raztegnete in vaš otrok jih bo lahko uporabljal kar nekaj sezon. Nikakor pa otrok ne sme imeti na nogah prevelike rolerje, za kar se odloči veliko staršev pri nakupu čevljev. Pomemben je dober oprijem čevlja, ki bo preprečil nepravilne gibe že pri učenju rolanja. Pri nakupu je potrebno paziti, da so rolerji varni in stabilni saj je noga lahko zelo hitro v nepravilnem položaju in poškodba je neizbežna. Otroški rolerji majo namreč podobno funkcijo kot smučarski čevlji – dobro fiksirati nogo - in zaradi neustrezne velikosti lahko hitro pride do zloma. Pri nas lahko najdete otroške rolerje vseh barv in modelov, izbira je velika prav tako razpon cen. Materiali iz katerih so s-estavljeni so kakovostni in imajo dolgo življenjsko dobo. Ponudimo vam lahko celo otroške rolerje/drsalke, ki opravljajo nalogo drsalk ali rolerjev. Ker se zavedamo, da je varnost vašega malčka na prvem mestu, vam lahko ponudimo veliko izbiro dodatne opreme kamor spadajo ščitniki za rolerje in čelade.

Moški rolerjiUnisex rolerji

Stabilni hokeski rolerji zagotavljajo veliko hitrost in spretnost

Hokejski rolerji vam omogočajo nepozabna adrenalinska doživetja. Če se ukvarjate s tekmovalnim rolanjem so lahko hokejski rolerji vrhunska izbira, saj vam omogočajo dinamično vožnjo in velike hitrosti. Njihova izdelava je prirejena za večje obremenitve, zato so hokejski rolerji trpežni in lahki. Sestavljeni so iz udobnega čevlja in vzdržljivega ultra podvozja. Pohvalijo se lahko z dolgo življenjsko dobo saj so narejeni iz najbolj kakovostnih materialov. Potrošni material pri hokejskih rolerjih so le kolesa, ki jih je potrebno menjati že ko je uničeno eno kolo. Ker se le ta neenakomerno obrabijo, jih je priporočljivo obračati in menjati mesta na rolerjih. S hokejskimi rolerji boste doživeli rolanje v čisto novih dimenzijah. Zanje se odločajo tudi rekreativci ne le profesionalci. Če želite dobro mero adrenalina, se odločite za hitrostne rolerje med katere spadajo tudi hokejski.

Ščitniki za rolerje so obvezna oprema vsakogar ki si obuje rolerje

Ščitniki za rolerje ščitijo najbolj kritična in izpostavljena mesta, ko pri rolanju pride do padca. S pravilno zaščito lahko preprečimo veliko prask, odrgnin in modric ter celo zlomov. Če se želite izogniti tveganju morate misliti na ščitnike za rolerje, saj so poškodbe pri rekreativnem športu zelo pogoste ravno zaradi zanemarjanja varnosti. Rolanje je zabavna športna aktivnost in res škoda bi bilo, da si pokvarimo poletje zato, ker ne uporabljamo primerne zaščite. Ščitniki za rolerje morajo krepko oprijeti naše zapestje, komolec ali koleno kljub čvrstosti pa morajo biti naši sklepi še vedno dovolj gibljivi za gibanje. Še toliko bolj pomembni pa so otroški ščitniki za rolerje in čelada. Varnost otroka naj bo vedno na prvem mestu. Tudi ko malčka na začetku še vedno držimo za roko, ga je potrebno prej opremiti s čelado in ščitniki. Tako kasneje ne bo problemov in bo vedel da brez ščitnikov ne more in ne sme rolati.

Preverite našo ponudbo zaščitne opreme

Rolerji - velikosti koles in trdota

v osnovi je odvisno kakšni oz. katere vrste so vaši rolerji. Velikosti koles se razlikujejo glede na uporabo. Pri izbiri trdote je potrebno upoštevati vrsto podlage kjer se največ rolate, pri velikosti koles pa je potrebno vedeti, da so večja kolesa hitrejša, manjša kolesa pa so okretnejša in z njimi lažje pospešujete. Ko boste razmišljali o tem kateri so za vas pravi rolerji, vrste koles na rolerjih, katere ščitnike in čelado bi kupili, se obrnite na nas. V podjetju B2MS za vas imamo odgovore na vsa vprašanja in z veseljem bomo našli prave rolerje za vas.