Drsalke – ženske, moške in otroške drsalke za vse zvrsti

Drsalke, ki jih najdemo danes v različnih športnih trgovinah, so namenjene različnim kategorijam drsnja. Poleg rekreativnega namreč poznamo še hokej, umetnostno, hitrostno in ''freestyle'' drsanje. Ker je na voljo tako pestra izbira modelov, znamk in cenovnih razponov, verjamemo, da je med njimi kar težko izbrati prave drsalke zase ali za svoje otroke.

Drsalke za začetnike >>>

Vaša izbira drsalk pa bo veliko lažja, če se boste že na začetku odločili, kakšne drsalke potrebujete oz. kaj pričakujete od drsanja. Ali boste drsali samo za sproščanje in splošno družabno rekreacijo, ali pa bo vaše drsanje bolj profesionalne narave z izvajanjem trikov in figur.

Drsalke za rekreacijsko in umetnostno drsanje ter hokej

Rekreacijsko drsanje je najbolj pogosta in priljubljena oblika drsanja, ki jo lahko izvajamo z različnimi tipi drsalk. Pogoj za to obliko drsanja je, da se sproščeno in brez neke pretirane želje po tehničnem napredku zgolj rekreairamo. V tem primeru so najbolj primerne novodobne plastične drsalke, ki so izpodrinile usnjene drsalke, prvotno namenjene tistim z željo po osvajanju znanja umetnostnega drsanja. 
Na rekreacijskem drsanju se velikokrat pojavijo tudi hokejske drsalke, ki so prisotne tako pri moških kot pri ženskah. Hokejske drsalke lahko nudijo veliko okretnost kar pride prav predvsem na drsališčih, kjer je običajno velika gneča in natrpanost na ledu.

Drsalke za umetnostno drsanje so se skozi zgodovino na prvi pogled še najmanj spremenile med vsemi drsalkami. Najprimernejše za to zvrst drsanja so izključno usnjene drsalke z vezalkami. Namenjene so ženskam in moškim in imajo na sprednjem delu izrazit nazobčan zaključek. Na zadnjem predelu kline je ta zaključek raven. Zaradi prednjih zobčkov niso priljubljene med začetniki.

Drsalke in oprema

Torba za otroške drsalke

Torba za drsalke – pomembna oprema za drsanje

Torba za drsalke mora biti dovolj velika oziroma dolga, da vanjo zlahka pospravimo drsalke. Dimenzije torbe zato ne smejo biti le enake meram drsalk, ampak malo večje. Drsalke moramo vanjo pospraviti brez tlačenja ali celo ukrivljanja. V torbi mora biti dovolj prostora tudi za dodatno opremo, ki jo potrebujemo za drsanju. Dodatna oprema za drsanje naj bo pospravljena v posebnih predalih, ki so ločeni od tistega z drsalkami.

Prav tako pa moramo paziti, da ne izberemo prevelike torbe, saj bi se med prenašanjem v njej drsalke lahko premikale in poškodovale. Najbolje je izbrati torbo za drsalke,  ki je izdelana in oblikovana prav za shranjevanje drsalk in ostale opreme za drsanje. Le ustrezna torba za drsalke bo preprečila kakršno koli poškodbo vaše opreme.

Kako kupiti drsalke – nastavljive drsalke bodo rasle z vašim otrokom

Vas zanima, kako izbrati ustrezne drsalke in ostalo opremo za drsanje za vašega otroka? Odgovor boste našli v naslednjih vrsticah. Za otrokove prve korake na ledu so priporočljive drsalke z dvemi rezili, ki jih pripnete na čevelj. Ko se otrok malo navadi na drsalke in samo drsanje, pa odlično izbiro predstavljajo otroške drsalke z nastavljivimi številkami, saj otrokom noga hitro raste. Notranji čevelj pri otroških drsalkah naj bo udoben in rahlo gibljiv v gležnju. Ne kupujte prevelikih drsalk, temveč naj bodo enake številke kot otrokova noga. Deklicam, ki želijo drsati profesionalno, izberite umetnostne drsalke, ki so oblikovane po nogi.

Sedaj ko veste, kakšne drsalke izbrati vašemu otroku, pa vas zagotovo zanima, kje kupiti drsalke? Obiščite spletno trgovini B2MS, kjer so na voljo tako otroške drsalke za hokej kot za umetnostno drsanje. Otroške drsalke za hokej so še posebej oblikovane tako, da skrbijo za varnost stopala med igranjem hokeja ter so prilagojene na hitre in ostre gibe.