Kaj vse moramo upoštevati pri načrtovanju kuhinje po meri?

Ko se odločimo za nakup nove kuhinje, se nam navadno pojavlja kopica vprašanj.

Kakšne fronte izbrati? Se odločiti za ročajno ali brez-ročajno kuhinjo? Kako postaviti štedilnik, hladilnik in pomivalno korito?

Vse to so vprašanja, na katera si moramo pred nakupom kuhinje odgovoriti. Vsekakor pa je res, da pri načrtovanju kuhinje po meri še kako prav pride nasvet strokovnjaka, ki nam bo pomagal pri umeščanju pohištva v prostor ter pri izbiri barve kuhinje.

Kuhinje AlplesDodatki za kuhinje Alples

3D sprehod po kuhinji iz vašega naslonjača >>

Kako razporediti delovni trikotnik, da bo v kuhinji dovolj prostora?

Pri načrtovanju kuhinje bodimo pozorni na to, da bo kuhinja po meri imela smiselno uvrščen delovni trikotnik – kuhalni del, pomivalno korito in hladilnik. Vse tri ”postaje” naj bodo ravno dovolj narazen, da lahko med kuho odlagamo pripomočke za kuhanje in živila, vendar dovolj skupaj, da delo v kuhinji poteka nemoteno. Poleg tega moramo pri izbiri kuhinje paziti tudi na to, da nam bo kuhinja ponujala dovolj delovne površine, pa tudi prostora za shranjevanje. Če nam sam prostor dopušča, se je dobro odločiti za namestitev kuhinjskega otoka, ki ponuja dovolj delovne površine, poleg tega pa je v njem na pretek tudi prostora za shranjevanje posode ali živil. K dobremu izkoristku prostora pripomorejo tudi t.i. izvlečne shrambe, ki so izjemno pregledne in enostavno dostopne.

Seveda pa ne moremo niti mimo barve kuhinje. Dan danes prevladujejo svetlejše barve kuhinjskih front, ki celotno kuhinjo optično nekoliko povečajo. Linije so povečini ravne, kar daje kuhinji estetsko noto. Če pa je vaš prostor dovolj velik, se lahko odločite tudi za temnejše barve kuhinjskih front.

Alples Pohištvo65-letna tradicija izdelave kuhinj vodi v visoko kakovost in estetski dizajn

V salonih kuhinj Alples se lahko pohvalimo s 65-letno tradicijo izdelave kuhinj in drugega pohištva. Pri izbiri nove kuhinje vam bomo z veseljem svetovali in vas usmerili, veliko pa lahko pripomore tudi 3D izris kuhinje, ki ga bomo za vas pripravili v salonu kuhinj.