Prevajalci, pozor - nudimo delo prevajalca

Prevajalci smo lahko v osnovi vsi, kakovostni prevajalci pa so lahko le nekateri

Danes je prevajalec oziroma prevajalka lahko že marsikdo. Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste srečali turiste, ki niso poznali našega jezika in ste zato hitro postali prevajalci. Seveda pa delo prevajalca obsega več kot le prevajanje. Treba je biti natančen, hiter in zanesljiv, predvsem pa je treba poznati jezikovne posebnosti in simboliko. Zato so tudi prevajalci velikokrat pod pritiskom in prav zato prevajalec oziroma prevajalka ne more biti vsak, tudi če dobro pozna tuj jezik. Iščemo prevajalce, ki niso le prevajalci, ampak tudi ljudje, ki poznajo delo prevajalcev in so pripravljeni za občasne stresne situacije. Zaposlitev prevajalcev je za vsako prevajalsko agencijo poseben projekt, saj je treba znati izbrati prave ljudi.

Naj bo delo za prevajalca več kot le zaposlitev

V naše vrste je vabljen vsak prevajalec in vsaka prevajalka, ki pričakuje, da je delo za prevajalca ne le zaposlitev, ampak tudi užitek in zadovoljstvo. Hkrati pa želimo, da prevajalec zaposlitev smatra kot dogovor in ne le delo, ki ga opravlja zaradi materialnih koristi. Vsi prevajalci želijo, da je prevod, ki ga opravijo, razumljiv vsem, ki ga potrebujejo. Prav zato zaposlimo prevajalca, ki ga takšno delo veseli, saj lahko le tako delo opravi kakovostno.

Prevajalci - šolanje in možnosti za delo prevajalca

Vsem, ki želijo opravljati delo prevajalca, študij prevajalstva omogoča mednarodne študentske izmenjave. Vsak bodoči prevajalec ali prevajalka je tako deležen najboljše priprave za delo prevajalca, saj jezik in njegove posebnosti spoznavajo tudi v njegovem pristnem okolju. Novi študijski programi so zasnovani tako, da bodoči prevajalci najprej zaključijo triletni študij medjezikovnega programa in se kasneje vpišejo na magistrski študij prevajalstva.

Delo za prevajalce nudijo različne ustanove na področju kulture, gospodarstva in znanosti. Tudi v naši prevajalski agenciji iščemo prevajalce za prevajanje na različnih področjih in v različnih jezikih. Zaposlimo prevajalce, ki želijo v svoj vsakdan vnesti dinamičnost. Dober prevajalec zaposlitev, če le želi, tudi dobi. Sploh odkar je Slovenija vstopila v Evropsko unijo, so prevajalci zelo iskana delovna sila.

Prevajalci, postanite del naše ekipe - nudimo vam delo prevajalca

V naši prevajalski agenciji zaposlitev nudimo prevajalcem, ki imajo vsaj dve leti delovnih izkušenj, imajo univerzitetno izobrazbo prevajalske smeri, imajo priporočila in upoštevajo naš pravilnik sodelovanja. Prevajalci, ki sodelujejo z nami, so del ekipe prevajalcev, lektorjev in tolmačev. Prevajalec oziroma prevajalka opravi prevod, ki ga vsebinsko pregleda pregledovalec, jezikovno pa lektor, s tem pa je prevod dovršen tako jezikovno kot tudi strokovno.

Iščemo prevajalce, ki si želijo dobrih delovnih razmer in rednega plačila. Pridružite se nam!

Alkemist | Prevajalci, prevajalec, prevajalka, delo prevajalca - povezave do naše spletne strani: