Hidravlična cev za pretok hidravličnih tekočin


Hidravlična cev je uporabna tako v industriji kot za domačo uporabo. V industriji je najpogosteje njen namen prenos hidravličnih tekočin, torej raznih goriv, nafte, bencina ter rastlinskih, mineralnih ali sintetičnih olj. Posledično so zelo uporabne v gradbeništvu, vodovodni industriji, strojništvu ter kmetijstvu. Nasprotno, doma običajno hidravlično cev uporabljamo za prenos vode. Fleksibilne cevi najdemo na različnih mestih – v bojlerjih, odtokih, grelnikih ter v vodovodnem in kanalizacijskem omrežju.

Hidravlična cev pa ni le ena, temveč obstaja več različnih vrst. Delimo jih na visokotlačne, nizkotlačne ter gibke cevi. Visokotlačne so namenjene prenosu tekočin pod visokim tlakom ter prenesejo temperaturo med -40 in +125 stopinjami, nizkotlačne so namenjene prenosu olj in goriv ter prenesejo temperature med -30 in +80 stopinjami, gibke pa so narejene iz gume, zato so njihove lastnosti odvisne od pritiska in pretoka, ki ga potrebujemo.

Čeprav cevi za vodo spadajo med osnovnejše cevi, pa morajo biti vseeno kakovostne, nepropustne ter odporne proti koroziji. PVC cev za vodo je odlična izbira, saj je kompaktna in vzdržljiva. Tovrstne fleksibilne cevi so odporne na pregibanje, udarce, olja, maščobe, kemikalije, UV žarke ter druge vremenske vplive. PVC cev za vodo je mogoče dobiti v več dimenzijah, premerih in slojih, izbirate pa lahko tudi med različnimi barvami in dolžinami. Glede na pestro izbiro PVC cevi za vodo in ostalih fleksibilnih cevi smo prepričani, da boste našli hidravlično cev, ki bo ustrezala vsem vašim potrebam in željam. Ker so zelo kakovostne, boste z njimi zadovoljni še vrsto let.