Pošlji povpraševanje

Na kaj vse je potrebno pomisliti pri izbiri LED industrijskih svetil?

Ob mislih na luči in svetila nas večina najprej pomisli na kuhinjski lestenec ali kopalniška svetila, redko kdaj pa pomislimo na to, da je s svetili potrebno opremiti tudi različne delavnice, proizvodne hale in druge industrijske objekte ali večje prostore, v katerih seveda ne moremo namestiti svetila, ki ga bomo postavili v domačo jedilnico. V ta namen se uporabljajo industrijska svetila, ki so veliko močnejša od hišnih, saj morajo običajno osvetljevati precej večji prostor. Industrijska svetila morajo dobro osvetljevati čim večjo površino z višine in brezhibno opravljati svojo nalogo tudi v zahtevnih pogojih, zato da lahko industrijski proces poteka nemoteno. Seveda pa si pri industrijski razsvetljavi želimo tudi, da kar se le da zmanjšamo stroške, ki nam jih razsvetljava povzroča.

Velikokrat lahko zmotno mislimo, da je industrijska razsvetljava iskana zgolj v proizvodnih obratih in večjih skladiščih. Vendar temu še zdaleč ni tako. Industrijska razsvetljava je nepogrešljiva tudi v drugih primeri. Uporabljamo jih na primer za razsvetljevanje delavnih, garaž, bencinskih servisov in celo nakupovalnih središč. Nasploh se industrijska svetila uporabljajo za osvetljevanje velikih površin, kjer je pomembna odlična osvetljenost.LED industrijska svetila

Primat na področju industrijskih svetil prevzema LED industrijska razsvetljava

V preteklosti so se za industrijska svetila običajno uporabljale halogenske žarnice, danes pa so primat prevzele led žarnice, ki zagotavljajo varčnost, boljšo osvetljenost prostora ter daljšo življenjsko dobo. LED industrijska razsvetljava ne povzroča nobenega sevanja, poleg tega pa LED žarnice ne utripajo, kot se to rado dogaja s halogenskimi žarnicami. Industrijska svetila pa morajo ustrezati tudi drugim relativno strogim standardom, ki veljajo v posamezni industriji. Z LED industrijskimi svetili dosežemo izjemno dobro osvetljen prostor in posledično izboljšamo delovne pogoje.

LED industrijska svetila podjetjem predstavljajo manjši strošek

Seveda pa pri namestitvi industrijske razsvetljave ne smemo pozabiti na dejstvo, da marsikateri proizvodni proces danes deluje neprekinjeno, industrijska svetila pa morajo tako svetiti ves čas. Strošek, ki ga razsvetljava za industrijo povzroči je torej potrebno minimizirati. To lahko zelo enostavno dosežemo z LED svetili. Z njimi bo prostor odlično razsvetljen, poraba energije, ki jo LED žarnice za to potrebujejo, pa bo v primerjavi s halogenskimi žarnicami izjemno majhna. LED stropne svetilke nam zaradi svoje varčnosti omogočajo visoke prihranke v primerjavi z zastarelo in že preživeto tehnologijo halogenk. Če so tovrstne stropne svetilke pravilno izbrane, lahko podjetje vsaj deloma zniža porabo in stroške, ki jih mesečno plačuje za elektriko na račun razsvetljave.

V halah in drugih proizvodnih obratih bomo hitro opazili, da med svetili najdemo stropne panele ali viseče panele. Gre za priročno in smiselno rešitev, saj bi razsvetljava, ki bi se dotikala tal lahko marsikje zavirala proizvodni proces, sploh pa jemlje dragocen prostor, ki ga želimo kar se le da optimizirati.

Pestra ponudba industrijske razsvetljave v podjetju Jaka&I

V podjetju Jaka&I vam ponujamo visokokakovostna industrijska svetila med katerimi lahko izbirate. Pri nas se zavedamo, da mora industrijska razsvetljava zahtevati visokim standardom, ki jih narekuje vsaka posamezna industrija in da se industrije med seboj razlikujejo. Zato so naša svetila izdelana iz najkakovostnejših materialov in komponent, ki jih na trgu lahko najdete. Svetilke za proizvodnjo morajo ponujati odlično svetlobo, da je lahko delo kvalitetno opravljeno. Naše stranke se najpogosteje odločajo za LED industrijske svetilke, saj te zagotavljajo boljšo osvetljenost prostora, s tem pa se precej izboljšajo tudi delavni pogoji, ki vladajo v prostoru. LED svetila, so pri proizvodnji zaželena zaradi veliko daljše življenjske dobe in manjše porabe energije ter višjega svetlobnega izkoristka. Vsi namreč vemo, da proizvodnja v večini primerov deluje 24 ur na dan. Z LED industrijsko razsvetljavo boste ustvarili boljše delovne pogoje in prihranili električno energijo, ter s tem zmanjšali strošek elektrike.

Industrijska razsvetljava

Včasih je smiselno razmisliti tudi o zamenjavi halogenk za LED razsvetljavo

V Jaka&I nam je jasno tudi, da se pri obratovanju industrije kopičijo stroški – tako nabavni kot tudi stroški vzdrževanja. Zato podjetjem svetujemo tudi zamenjavo zastarelih halogenskih žarnic za novo LED industrijsko razsvetljavo. Ob izbiri pravih svetil si lahko vsaj delno znižate stroške tako vzdrževanja kot tudi porabe električne energije.

Poleg industrijske razsvetljave pri nas ponujamo svetilke za garaže in ostale delovne prostore, kjer sta razsvetljava in odlična vidljivost ključnega pomena za učinkovito delo. Izbirate lahko med stropno-stenskimi industrijskimi svetili, industrijskimi LED reflektorji ter cestnimi in park svetilkami. Poleg industrijske razsvetljave lahko pri nas naročite tudi svetila za zunanjo razsvetljavo pa tudi svetila, s katerimi lahko opremiti notranjost svojega doma. V podjetju Jaka&I v liniji Proline ponujamo številne svetilke, ki jih lahko namestite ob vhodnih vratih, z njimi opremite dovozno pot ali jih postavite na vrt kjer bo njihov namen bolj ambientalne narave. Vsa svetila se ponašajo z visoko kakovostjo in dolgo življenjsko dobo.

V podjetju vam bomo v primeru težav in dodatnih vprašanj svetovali in vam tako pomagali, da izberete industrijsko ali drugo razsvetljavo, ki bo zadostila vsem vašim potrebam in željam.