Pošlji povpraševanje

Stropne panelne svetilke z LED tehnologijo za varčno in učinkovito osvetlitev

LED stropni paneli so sodobna svetila, ki z uporabo LED tehnologije učinkovito razsvetlijo vsak notranji prostor. Uporabniki so navdušeni nad njihovo učinkovitostjo, dolgo življenjsko dobo, nizkimi stroški in elegantnim videzom. Če je nekdaj veljalo, da so LED paneli primerni predvsem za razsvetljevanje javnih in poslovnih prostorov, se v zadnjem času vedno pogosteje uporabljajo tudi v gospodinjstvih. So odlična zamenjava za obstoječa svetila in zagotavljajo izjemno enakomerno (splošno) osvetlitev prostora. Vgradni ali prostoviseči dajejo prostorom sodoben pridih, v skladu s priljubljenimi čistimi linijami današnjega notranjega oblikovanja. Za razliko od stenskih LED panelov ali drugih LED svetil je pri stropnih panelnih svetilkah vir svetlobe umaknjen od direktnega pogleda in ne moti ali draži oči.

LED svetlobni panel

Na videz dražja, pod črto cenejša

LED stropni paneli so ob nakupu sicer dražji od klasičnih svetil, a zaradi bistveno manjše porabe energije in izjemno dolge življenjske dobe pod črto in na dolgi rok prinesejo znaten prihranek. Za primer: LED žarnica je lahko do osemkrat dražja od običajnih, a hkrati zdrži dvajset do petindvajsetkrat dlje od halogenske in celo do petdesetkrat dlje od klasične žarnice, pri čemer za delovanje porabi tudi 75 odstotkov manj električne energije. Tudi (ali predvsem) zaradi teh lastnosti LED svetila naglo prehitevajo druge vrste razsvetljav in so vedno bolj priljubljena tudi v gospodinjstvih. Prvotni pomisleki o škodljivosti LED svetil so danes ovrženi, čeprav direktna in dolgotrajna izpostavljenost tej svetlobi lahko škoduje očem, so današnja svetila s kvalitetno zaščito to nevarnost odpravila. Stropne panelne svetilke še dodatno poskrbijo, da je vir svetlobe umaknjen iz direktnega vidnega polja in zato naše oko ni v dolgotrajnem in neposrednem stiku z LED svetili.

Posebnosti in različne možnosti montaže LED stropnih panelov

Stropna panelna svetila so lahko vgradna ali nadgradna. V javnih in poslovnih okoljih pogosto srečamo vgradne LED stropne panele, ki so vgrajeni v posebej za to izdelane spuščene strope. Ti so od dejanskega stropa spuščeni za približno 15 centimetrov. V stanovanjih, kjer si pogosto ne želimo dodatno spuščati stropov, lahko iste stropne panele montiramo nadgradno, saj so ti opremljeni z (običajno) aluminijastim ohišjem, ki poskrbijo za zaščito svetila in lep izgled. Tretja možnost je spuščena namestitev, ko LED svetilo spustimo s stropa, da visi v prostoru. Ker so napajalniki z možnostjo regulacije navadno že vgrajeni v ohišje, sama montaža ne predstavlja velikih težav, prav tako je večina LED stropnih panelov pripravljena za vsako od treh možnosti namestitve, ob nakupu pa boste dobili tudi vso potrebno dodatno opremo za to.

Stropna vgradna svetilkaLED svetlobni panel

Skrivnost učinkovitosti LED svetil

Običajna svetila tudi do 90 odstotkov porabljene energije pretvorijo v toploto, zaradi česar so zelo potratna glede na učinkovitost. LED svetila delujejo po drugem principu, in sicer svetlobo proizvajajo s pomočjo elektroluminescence. Do 95 odstotkov električne energije pretvorijo v svetlobo, le 5 odstotkov “odpadka” pa gre v toploto. Ker se jim za delovanje ni potrebno segrevati, je poraba elektrike pri njih tako zelo majhna. Iz istega razloga, torej zato, ker se minimalno segrevajo, so LED svetlobni panel tudi varnejši.

Ugodna tako za denarnico kot za okolje

Najočitnejša prednost LED svetil za okolje je seveda nizka poraba električne energije, a to še ni vse. Ker delujejo do 50.000 ur, nekatere pa celo dlje, proizvedejo tudi bistveno manj odpadkov, morda najpomembnejše pa je dejstvo, da za svoje delovanje ne potrebujejo strupenih plinov. Ko enkrat odslužijo svojemu namenu, tako v okolje ne izpuščajo nobenih strupenih snovi. Zaradi svoje učinkovitosti potrebujemo za enako razsvetljen prostor tudi manjše število svetil, kar še dodatno zmanjša obremenitev okolja.