Da ne bo več sivih mest: varnostna razsvetljava osvetli tudi skrite kote

Varnostna razsvetljava je pomembna, saj zagotavlja občutek varnosti in preglednosti, tako na javnih mestih kot v stavbah. Včasih je tudi del varnostnih predpisov, zato je treba vgradnji varnostne razsvetljave nameniti ustrezno pozornosti. V podjetju Jaka&I smo strokovnjaki za vse vrste osvetlitve že od srede devetdesetih let in vam bomo znali svetovati. Pomebno je namreč, da izberete prava in za vaš namen pripravna svetila. Na področju fizičnega varovanja je varnostna razsvetljava osvetlitev, ki je namenjena odvračanju ali odkrivanju vdorov ali drugih kaznivih dejanj na nepremičnini. Uporablja se lahko tudi za povečanje občutka varnosti. Varnostna osvetlitev je sestavni del boja proti kriminalu, pri čemer se uporablja načrtovanje okolice. Varnostna razsvetljava se lahko uporablja v stanovanjskih, poslovnih, industrijskih, institucionalnih in vojaških objektih. Nekateri primeri vključujejo reflektorje in nizkotlačne luči natrijeve pare.

Varnostna razsvetljava

V naši ponudbi LED varnostna razsvetljava in svetilke za varnostno razsvetljavo

Zaradi raznolikosti ponudbe vam svetujemo, da se odločate med LED varnostno razsvetljavo in svetilkami za varnostno razsvetljavo. Na policah imamo kakovostne model LED varnostne razsvetljave, ki jo vedno lahko prilagodimo tudi vašim željam. Prednosti varnostne razsvetljave pri preprečevanju kriminala so očitne. Pripomore k občutku varnosti in pomaga zmanjšati število kaznivih dejanj. Zlasti LED varnostna razsvetljava pa v primerjavi s klasičnimi modeli tudi zmanjšuje porabo električne energije. Opazili pa so tudi nekoliko presenetljivo lastnost in sicer, da svetli, nezaščiteni reflektorji ljudem pogosto preprečujejo, da bi opazili kriminalne dejavnost. Varnostna razsvetljava je lahko izpostavljena vandalizmu, kar bi lahko zmanjšalo njeno učinkovitost za preprečevanje poskusov vdora. Tako morajo biti varnostne luči nameščene zelo visoko, ali pa morajo biti zaščitene z žično mrežo ali trdim ščitom. Druge svetilke so lahko povsem skrite pred pogledi in dostopom. Zaradi teh razlogov lahko varnostne napeljave zagotovijo rezervno napajanje za svojo varnostno razsvetljavo. Večina luči je visokozmogljivih sijalk, ki imajo dobro energetsko učinkovitost in tako zmanjšujejo stroške delovanja žarnice za tako dolga obdobja. Druge luči se lahko aktivirajo s senzorji, ki se vklopijo le, ko se približuje oseba. Tako je varnost zagotovljena, ustvarjajo pa tudi nadzor.

Varnostna svetilka

Zasilna razsvetljava vam pomaga najti pot v temi

Zasilna razsvetljava je z varnostno razsvetljavo tesno povezana, saj gre za vrsto osvetlitve, ki jo uporabljamo v neobičajnih situacijah. Pomaga nam namreč osvetljevati tiste dele in predele, ki so nujni za varen izhod iz objekta v primeru nesreč. Medtem ko je primerna razsvetljava okrog fizične strukture uporabljena za zmanjšanje tveganja vdora, je bistveno, da je zasilna osvetlitev skrbno zasnovana, saj lahko slabo razporejena razsvetljava ustvari bleščanje, ki dejansko ovira vid. Optimalna zasnova bo odvisna tudi od tega, ali je območje neposredno nadzorovano s strani ljudi ali s televizijo zaprtega kroga, in od lokacije opazovalcev ali kamer. Nekoliko uporabnost varnostne razsvetljave omejuje preprosto dejstvo, da je uporabna le ponoči. To je še posebej pomembno za lastnike domov, kajti v nasprotju z razširjenim prepričanjem se večina gospodinjskih vlomov zgodi čez dan. Smiselno je torej razmisliti tudi o drugih načinih varovanja.

Led zasilna razsvetljava ter vse ostalo iz naše ponudbe na naši spletni strani

Zasilna razsvetljava z LED sijalkami postaja vse bolj pogosta rešitev, saj zagotavlja dolgoživost in omejeno porabo energije. Naši strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami vam bomo vedno svetovali najbolj optimalne rešitve. Vso ponudbo si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer so opisani izdelki. Vabimo pa vas tudi, da se nam oglasite po telefonu ali osebno, da bomo skupaj našli najbolj pripravno rešitev za vaše potrebe in zahteve. Naše odlike so poleg strokovnosti in hitrosti tudi pristop, prilagojen kupcu, zato se vam bomo resnično posvetili. Številne naše stranke potrjujejo našo izkušenost in prijaznost, naj prepričamo tudi vas! Oglasite se nam na enem od prodajnih mest ali prek elektronske pošte oziroma telefona.

Preverite še našo ponudbo zunanje razsvetljave