Pošlji povpraševanje

Razsvetljava mora biti v notranjih prostorih dobro načrtovana in izbrana

Razsvetljava je zelo pomembna, česar se zavedamo šele takrat, ko je ni. V notranjih prostorih nam svetilke nudijo kvalitetno bivanje tudi v času, ko v prostoru ni naravne svetlobe. Svetila morajo biti ustrezno izbrana in razporejena, da služijo svojemu namenu. Svetloba lahko iz svetilk prihaja iz različnih smeri, kar pomeni, da je vertikalna ali horizontalna. Vertikalno osvetlitev dajejo stropna in talna svetila, horizontalno pa stenska svetila. S tem zagotovimo neposredno in posredno svetlobo, ki ima različni funkciji. Neposredna osvetlitev je enakomerna in intenzivna, kar je njen osnovni namen. Pri posredni osvetlitvi pa je svetloba razpršena in osvetljuje posamezne elemente. Tako s svetili ustvarimo prijeten ambient. Razsvetljava prostorov je funkcionalna samo v primerih, ko je pravilno načrtovana in izvedena.

LED razsvetljava ima veliko dobrih lastnosti kot sta ekonomičnost in velika svetilnost

Uporaba LED razsvetljave je zaradi številnih dobrih lastnosti, čedalje bolj razširjena. Investicija v tovrstno razsvetljavo je nekoliko višja kot bi bila investicija v druge vrste razsvetljave, vendar se vam investicija zaradi nizke porabe električne energije hitro povrne. Majhna poraba električne energije in visoka svetilnost sta najpomembnejša razloga, da se LED razsvetljava uporablja v zasebne in javne namene. Ker te svetilke oddajajo zelo malo toplote in so odporne na udarce ter vibracije, imajo dolgo življenjsko dobo. Svetilke so zaradi njihove velikosti vsestranske, saj imajo majhne svetilke zelo veliko svetilnost. Njihova velika prednost je tudi ta, da ne vsebujejo živega srebra, zaradi česar so ljudem in naravi prijazne. LED razsvetljava je ekonomična in hkrati ekološka.

LED razsvetljava prostorov

Razsvetljava iz prodajnega programa je razdeljena v dve liniji: Multiline in Proline

Razsvetljava iz podjetja Jaka&I je primerna za notranjo in zunanjo uporabo. Obširna ponudba obsega dve liniji svetil in sicer Multiline, ki je moderna linija zunanjih in notranjih svetil ter električnih dodatkov in pa Proline, ki je linija profesionalne zunanje, notranje in industrijske razsvetljave. Linija Proline se deli na notranjo, zunanjo, industrijsko in varnostno razsvetljavo ter na LED napajalnike in module. Notranjo razsvetljavo sestavljajo svetlobne linijske, stropne panelne, stropne/stenske in stenske vgradne svetilke ter modulski in tračni sistem razsvetljave. Stropne panelne svetilke so primerne za vgradnjo v Armstrong strop, saj njihovo aluminijasto ohišje omogoča odlično odvajanje toplote. Nekateri paneli imajo vgrajen napajalnik, ki nudi možnost svetlobne regulacije DALI in PUSH DIMM. Stenske vgradne svetilke so izdelane iz aluminija in nerjavečega jekla, uporabljajo se za osvetljavo stopnic, hodnikov in drugih prostorov. Del notranje razsvetljave so tudi svetlobne linijske svetilke, ki imajo direktno osvetlitev in so primerne za osvetljevanje poslovnih prostorov ali razstavnih salonov. Narejene so iz litega aluminija, jeklene pločevine in opalnega polikarbonatnega zaščitnega stekla. V svetilke so vgrajeni kvalitetni LED moduli s Samsung LED diodami. Svetilke zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in nemoteno uporabo v vseh pogojih. Tračni sistem razsvetljave je uporaben v stanovanjskih in poslovnih prostorih kot so trgovski centri, kozmetični saloni, muzeji in podobno. Tračni reflektorji so narejeni iz litega aluminija, ki zagotavlja kvalitetno odvajanje toplote. Vgrajene LED diode zagotavljajo nizko porabo električne energije in dolgo življenjsko dobo.

Industrijska razsvetljava se uporablja za delavnice, proizvodnje, ceste, parke

Industrijska razsvetljava, ki jo imamo v prodajnem programu podjetja Jaka&I se deli na: stropne industrijske svetilke, cestne in park svetilke. Stropne industrijske svetilke so izdelane iz kvalitetnih materialov, primerne so za uporabo v vseh industrijskih objektih. Razsvetljava za delavnice mora imeti visoko zaščito proti prahu in vlagi ter zaščitno steklo, ki omogoča nizek faktor bleščanja svetilke. S takšno osvetlitvijo poteka natančno delo v delavnicah veliko lažje. Kompaktni paneli za razsvetljevanje industrijskih objektov, imajo dobro zaščito pred prahom in vodo, kar omogoča uporabo tudi v najzahtevnejših okoljih. Njihove visoke moči omogočajo uporabo v prostorih z zelo visokimi stropovi. Del industrijske razsvetljave je tudi cestna razsvetljava, ki se uporablja za osvetljevanje parkirnih prostorov ter kot razsvetljava cest in pločnikov. Cestne svetilke so narejene iz litega aluminij, vgrajene imajo LED diode z visokim svetlobnim izkoristkom.

Cestna razsvetljava