Pošlji povpraševanje

Zakaj se odločiti za LED svetila?

LED svetila imajo številne prednosti pred ostalimi vrstami svetil, med katerimi najbolj izstopajo visok izkoristek, dolga življenjska doba ter odpornost na poškodbe in vibracije. LED svetila so diode, ki izžarevajo svetlobo. Kar 90 odstotkov energije, ki jo porabijo, pretvorijo v vidno svetlobo, samo 10 odstotkov pa v toplotno energijo. Za delovanje potrebujejo malo voltov, zato so odlična izbira v primeru skromnejšega vira energije. So za kar 50 odstotkov varčnejša od t. i. varčnih sijalk, še ena od njihovih prednosti pa je, da ne morejo »pregoreti«. Njihova življenjska doba traja tudi nad 100.000 ur, pri čemer začne svetilnost upadati po 50.000 urah. Prižgemo in ugasnemo jih v hipu, življenjska doba pa ni odvisna od števila prižigov in ugašanj. LED svetila so odporna in robustna – ne vsebujejo lomljivih ali krhkih elementov, zato se zelo težko poškodujejo.

LED svetila kot dekoracija modernih objektov

Zunanja LED svetila imajo tudi dekorativno funkcijo in se odlično podajo modernim zgradbam – tako novogradnjam kot obnovljenim objektom – ter zaokrožijo njihovo vizualno podobo. V podjetju Jaka&I nudimo pestro izbiro zunanjih in notranjih LED svetil, industrijske in varnostne LED razsvetljave, namiznih LED svetil ter drugih dodatkov in proizvodov. Sodelujemo s številnimi poslovnimi partnerji in s svojimi svetili opremljamo vrtce, šole, turistične, trgovske, športne in druge poslovne objekte, sprehajalne poti itd. Naša zunanja svetila so izdelana iz visokosvetlečih LED diod ter litega aluminija, zato so odporna na vremenske pojave in jih lahko uporabljamo ne glede na zunanje pogoje. Našo ponudbo nenehno bogatimo z novimi izdelki, tako da imamo stalno zagotovljen širok nabor LED svetil za najrazličnejše namene in potrebe.

Stropno led svetilo

Varnostna razsvetljava, ki se aktivira, kadar jo potrebujemo

Varnostna razsvetljava se napaja iz lastne vgrajene baterije in začne delovati, kadar navadna razsvetljava odpove zaradi izpada električne energije. Takrat je pomembno, da imajo ljudje, ki se znajdejo v stavbi v popolni temi, jasno označene poti, ki jih vodijo do izhoda, da lahko v čim krajšem času in brez panike zapustijo objekt. Zasilna razsvetljava osvetljuje poti za evakuacijo, gasilne aparate, elektro omarice in prostore, kjer so v objektu ljudje. Vključi se najkasneje eno sekundo po tistem, ko izpade električna energija, delovati pa mora do ene ure in pol, razen v primeru drugačnih zahtev požarnega načrta.  

Več o varnostni razsvetljavi

Zasilna razsvetljava mora biti ustrezno projektirana

Da bi LED varnostna razsvetljava izpolnjevala svoj namen, sta ključnega pomena pravilna umestitev in projektiranje zasilnih svetilk. Da lahko dosežemo ustrezno osvetlitev tal na evakuacijski poti, morajo biti zasilne svetilke pravilno postavljene. Varnostna razsvetljava mora biti redno vzdrževana in preverjana. Podjetje Jaka&I ima v svoji ponudbi zasilne svetilke, katerih montaža je lahko stropna ali podometna. Naša svetila so visoke kvalitete in zanesljiva, zato nanje velja kar pet let garancije, na vgrajene baterije pa tri leta garancije. Montaža varnostne razsvetljave, ki jo ponujamo, je enostavna, svetila pa so izjemno praktična.

Kakovostna varnostna razsvetljava

Zasilne svetilke in druga LED svetila izdelamo le v nekaj dneh

V podjetju Jaka&I ponujamo celoten nabor sodobnih LED svetil, kamor spadajo tudi zasilne svetilke. Naše podjetje ima dogo tradicijo in zgodovino, saj uspešno posluje od leta 1992. Naš sedež se nahaja v Kočevju. Oddaljenost ni težava, saj v primeru večjega projekta organiziramo predstavitev na sedežu posameznega podjetja, ta pa lahko poteka tudi v naših prostorih. V času svojega delovanja smo postali resen in močan igralec na trgu razsvetljave, ki nastopa tako na domačem kot tujih trgih. V zadnjih letih smo usmerjeni v svojo lastno blagovno znamko svetil, ki jih izdelujemo sami in jih pri nas tudi popravimo. Zaradi lastne proizvodnje so dobavni roki svetil krajši, prav tako je hitrejše reševanje reklamacij in popravilo artiklov. Odlikujeta nas hitrost in prilagodljivost – za izdelavo ali sestavo naših izdelkov potrebujemo le nekaj dni.

Več o led varnostni razsvetljavi